(Fremover)

Mandag i forrige uke stengte Yuuka Yuuka sushi dørene på Storsenteret i Narvik. På butikkveggen henger en lapp som forklarer at restauranten vil holde stengt fra og med 4. august til 11. august.

I en SMS svarte senterleder Kirsten Nystrand onsdag dette på hvorfor restauranten holder stengt én uke, ikke lenge etter at de åpnet opp første gang:
– De skal gjøre noen oppgraderinger og ha opplæring på nytt personale.

Samtlige ansatte ble sagt opp

Nå bekrefter restauranten selv at de holder stengt fordi samtlige ansatte ble sagt opp.

Daglig leder ved restauranten, Minh-Son Tron, forteller at årsaken til masseoppsigelsene var ansatte som ikke oppfylte de krav som restauranten setter overfor sine ansatte, manglende erfaring og at de ønsket en ny stab som kjenner til norske regler og forskrifter. Tron sier videre at endringene er gjort for at de ønsker mer effektiv og kundevennlig restaurant med mer oversiktlige menyer.

Flyttet fra Narvik

Ifølge Tron hadde alle de oppsagte ansatte arbeidskontrakter, og at regler i arbeidsmiljøloven er fulgt. Han sier videre at samtlige nå har flyttet fra Narvik og at alle har fått nye jobber.

Tirsdag denne uken skal restauranten etter planen igjen åpne dørene, ifølge Tron med ny stab av ansatte på plass.

– Vi har nå halve staben fra Norge, deriblant vår sushikokk. De andre er internasjonale ansatte med høy kompetanse og lang erfaring, sier lederen.