OPPDATERT: Like før midnatt har hunden Zuma kommet hjem igjen. Sliten, men i god behold.

TIDLIGERE: – Jeg aner ikke hva som har skjedd, sier en fortvilt matmor Johanne Drevvatn.

I 12.30-tiden fredag skulle Johanne dra bort en tur. De har flere hunder på gården, og hun siden hun vet at Zuma er litt besatt på hestene og elgen slapp hun henne inn i huset før hun dro, slik at det ikke skulle bli så mye bjeffing og bråk mens hun var borte.

– Vi har gitter under trappa og det er en dør på det gitteret, i tillegg til en kjøkkendør. Begge dørene var lukket, men da jeg kom hjem var hunden borte. Jeg synes det er veldig merkelig at hun har kommet seg ut på egen hånd. Vi har vært inne på tanken at hun kunne ha klart å komme seg ut kjøkkendøra, men hun kan jo ikke fått til å lukke den etter seg, sier hun.

Zuma er av rasen norsk elghund og Johanne forteller at elghunden kan dra langt.

– Vi bor i Drevvassvegen, men er nærmere Toven enn selve Drevvassbygda. Vi vet ikke hvor vi skal lete. Skal vi kjøre til Leirfjord? Skal vi kjøre til Ømmervatnet? Vi har pratet med folk i alle retninger, sier hun.

Hunden har nå vært borte i mange timer, og matmor håper at hun snart kommer hjem. Hun har ikke kontaktet politiet, men delt innlegget på Facebook.

– Jeg håper at det er en logisk forklaring, at det er en elg hun står etter. Da vet vi det og kan dra å hente henne. Men om det er noen som har tatt henne vet vi jo ingenting.

– Hva skal folk gjøre om de ser henne?

– Hun er snill og kommer raskt til folk. Vi vil gjerne at de tar kontakt med meg (tlf. 97115542) eller Vegar Nordli (tlf. 93624517), så skal vi hente henne.