Marte Horsberg i Mosjøen volleyballklubb er glad for at turneringen er i vanlig gjenge igjen.

– I fjor var det ikke mulig å arrangere i januar på grunn av koronarestriksjoner, men vi klarte å få til en turnering i april. Nå er håpet vårt at vi klarer å få flere tilbake når vi er på en tradisjonell dato, sier hun.

Siste helg i januar

Helgelendingen Cup arrangeres fredag 27. januar til søndag 29. januar.

– Varigheten på turneringen avhenger av hvor mange lag som melder seg på. Vi starter uansett fredag kveld, men vi kjører ikke fram til søndag hvis vi klarer å gjennomføre alle kampene i løpet av lørdag, sier hun.

Opplegget er som før med tre klasser; dameklasse, herreklasse og klassen med mixlag. Den siste klassen har vært størst de siste årene.

– I fjor ble det ikke dameklasse, og det var få lag totalt. Nå håper vi at alle mobiliserer og blir med, og vi har allerede fått telefoner fra nabokommunene med spørsmål om det blir turnering, sier Horsberg som ønsker seg flere bedriftslag.

– Ønsker oss bedriftslag

– Det er mange vennelag, men det er fremdeles en del bedriftslag. Turneringa er en lavterskelturnering, og ingen må være redd for at de ikke har nivået inne. Helgelendingen Cup er en sosial møteplass i Kippermohallen med god stemning. Vi skal også sørge for at det blir både mat og drikke på alle som deltakerne, sier hun.

Det hele startet i 1975 i aulaen på Mosjøen gymnas og det var bedriftsidrettslagene i Helgeland Arbeiderblad og Posten som arrangerte turneringen helt fram til 2013.

Over 50 lag

I starten var det bare bedriftslag i turneringen, og det har etter hvert forandret seg. Nå er det et fåtall bedriftslag, og det er flest vennelag. På det meste har det vært over 50 lag, men antallet har gått ned.

Siste gang Helgelendingen Cup ble arrangert på vanlig dato var i 2020. I 2021 ble det ingen turnering, men i vårturneringen i 2022 var det 18 lag som var med.