Gå til sidens hovedinnhold

Coop Hattfjelldal fusjoneres inn i Coop Nordland

Artikkelen er over 1 år gammel
(Rana Blad)

Årsmøtene i Coop Nordland og Coop Hattfjelldal har gjort vedtak om fusjon fra 1.januar 2020, står det i en pressemelding fra Coop Nordland.

Beslutningen innebærer at Coop medlemmene i Hattfjelldal går inn som medeiere i Coop Nordland. Coop Hattfjelldal driver i dag en virksomhet innenfor dagligvare og bygg. Til grunn for fusjonene ligger behovet for økt konkurransekraft, større investeringer, bedre utviklingsmuligheter for ansatte, samt gode tilbud til kunder og medeiere. Coop Hattfjelldal har dessuten hatt spesielle og uventede utfordringer de to siste årene, noe som også i stor grad har aktualisert fusjonen. Det vil bli innkalt til et åpent medlemsmøte med mer informasjon like over jul.

Årsomsetningen til Coop Nordland ligger på ca. 2,7 milliarder kroner. Virksomheten har 85 butikker, 62.000 medeiere og 1250 ansatte. I tillegg til handelsvirksomheten, forvalter Coop Nordland en betydelig eiendomsmasse, herunder City Nord, Fauske Handelspark og Havnesenteret i Brønnøysund.

Coop Nordland har respekt for jobben som har vært gjort over mange år, og vil jobbe målrettet for å videreutvikle butikkdriften og kundeservicen i Hattfjelldal. I dette ligger en offensiv holdning til butikketablering og vekst i markedet.

Coop Nordland takker eiere og ansatte for en god beslutningsprosess, og ser fram til å ta fatt på oppgavene med å videreutvikle handelsvirksomheten i Hattfjelldal., står det i pressemeldingen.

Kommentarer til denne saken