Gå til sidens hovedinnhold

Cathrine fra Vefsn skal delta i historisk VM

Artikkelen er over 1 år gammel

For aller første gang skal det arrangeres VM i fluefiske for damer, og Cathrine Markussen fra Vefsn er en av dem som skal representere Norge.

I juli 2020 braker det løs med et historisk Verdensmesterskap på Koppang som ligger i Stor-Elvdal kommune i Innlandet.

Cathrine Markussen (49) har vokst opp ved elva Drevja, og alltid likt å fiske. På nittitallet var hun bosatt i Trøndelag og der begynte hun å fiske etter sjøørret og laks med enhånds fluestang.

– Gjennom arbeidet med å arrangere VM i fluefiske i Vefsnaregionen kom Cathrine i gang med konkurransefiske. Under denne konkurransen møtte hun Ingvild Aurdal, og gjennom dette møte kom ideen om å etablere et damelag som kunne delta i internasjonale konkurranser, står det i en pressemelding fra Det Norske Dame Landslaget i Fluefiske.

Cathrine fisket sitt første NM i 2012 i hjemtraktene, deretter fisket hun den første Norgescupen i Trysil samme år.

– Siden den gang har mang en drøm gått i oppfyllelse – det første damelandslaget var et faktum allerede i 2014 og Cathrine dro sammen med laget til EM i Sverige, deretter ble det deltakelse i EM i Italia (2015), Tsjekkia (2018) og Montenegro (2019), står det i pressemeldingen.

Cathrine ble norgesmester i fluefiske i 2016, er fluekasteinstruktør og opptatt av rekruttering til fluefisket i de nyåpnede vassdragene i Vefsnaregionen.

Parallelt med denne historiske VM arrangeres det herre EM, og fiskere fra hele verdens samles for å konkurranse om de gjeve titlene verdensmester og europamester i fluefiske 2020.

Kommentarer til denne saken