Det går så det suser på campingen - har måttet avvise flere besøkende

Kvitneset camping: Daglig leder Reidar Eriksen kan glede seg over en strålende sesong, og god hjelp fra sommervikarene Matilde Lunde(t.v.) og Maiken Nyland.

Kvitneset camping: Daglig leder Reidar Eriksen kan glede seg over en strålende sesong, og god hjelp fra sommervikarene Matilde Lunde(t.v.) og Maiken Nyland. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

På Kvitneset camping er det fullt av gjester som kommer igjen år etter år.

DEL

– Hos oss er nesten alt utleid, bortsett fra to hytter som er ledig i morgen, er hele neste uke fullt. Sesongen hos oss begynte i april og går ut august og september regner jeg med, forteller daglig leder Reidar Eriksen.

I fjor var første året Eriksen ansatt sommervikar på campingen, og nå har han ansatt til sammen to sommervikarer. Som bonde på heltid kan det bli hektisk i flekkene men Eriksen tar alt med godt mot.

Nye hytter

– I år fikk vi bygd 2 nye hytter, så til sammen har vi syv hytter og fem båter tilgjengelig på campen. Vi har 80 prosent gjenbesøk, hvilket som er bra unikt. Vi får selvfølgelig mange fisketurister, og nå går det mest i makrellfiske. Det er bra størrelse på fisken rett utenfor bryggen, en kar fikk en fisk på 12 kilo mens han fisket, forteller Eriksen.

Ifølge Eriksen har han måtte avvise flere besøkende på grunn av full camping. En stund var det så mye som 30 stykker Eriksen måtte avvise, og det har ikke vært på samme nivå siden TV-serien Himmelblå var på sitt største.

– Mange senker skuldrene når de kommer hit. Det er lite og ikke så fullt med folk slik som på steder som Lofoten. Men det er mye å holde styr på, derfor er jeg glad for den hjelpen jeg har fått av jentene som er sommervikar i år, sier Eriksen.

Fornøyde sommervikarer

Maiken Nyland (16) som til høsten skal begynne på Naturbruk linjen ved Mosjøen VGS og Matilde Lunde (17) som går på studiespesialisering ved Sandnessjøen VGS er svært fornøyde med sommerjobben, og at de bare er en sykkeltur unna jobben.

– Jeg synes det er helt greit å jobbe på Kvitneset, i tillegg er det enkelt å komme seg til og fra på grunn av at det er nært. Det er min første sommerjobb, men jeg kunne godt tenkt meg å jobbe her flere år. Mine arbeidsoppgaver består i maling, vask av hyttene, klippe gresset og bretting av sengetøy, forteller Lunde.

Både Lunde og Nyland er begge enige i at sengetøyet er det vanskeligste å brette for å få det fint og flatt nok, forteller jentene og ler litt.

– Jeg synes jobben er veldig koselig. Jeg får snakke med dem som kommer og det er jo veldig greit siden jeg liker å snakke. Arbeidsoppgavene mine er de samme som Matildes, men siden jeg liker å prate så får jeg jobben med å ta imot gjestene en av helgene Reidar er borte. Dette er en jobb jeg kunne gjort flere år, jeg jobbet her i fjor også så jeg kommer gjerne igjen, forteller Nyland.

Fiskere fra fjern og nær

På campingen finner man nordmenn, svensker, dansker og tyskere. Noen er stamgjester og kommer gjerne igjen, år etter år. Kent, kalt «Kenta» Sævstrøm og sønnen Niklas Sævstrøm kommer fra Sverige og har vært på Kvitneset camping fem-seks år på rad.

– Vi er her minst to ganger om året, så det sier seg selv at vi liker å være her. Vi har fått bra med torsk og makrell. Her om dagen fikk vi også en malle på 7 kilo. Her kan man dra ut å fiske selv om været ikke er det beste, men vi bor jo kanon bra. Jeg har fisket overalt i Norge i 15 år, men dette har blitt mitt favoritt sted, så de siste seks årene har vi holdt til her. Vi bor bra, båtene er bra, verten er bra og fisket er bra, forteller «Kenta» som til vanlig bor i Dorotea i Sverige.

Sønnen Niklas bor i Uppsala og har en litt lengre reise en sin far.

– Det koster litt å komme seg hit da jeg først tar fly fra Uppsala til Dorotea, for så å kjøre bussen oppover hit sammen med pappa og gjengen. Men det er absolutt verdt det, jeg elsker dette stedet for det er så fantastisk fint her. Vi får veldig god service av verten vår, også finnes jo alt her som vi trenger, sier Niklas Svæstrøm.

Lokale gjester

Man skal heller ikke så veldig langt før man finner Vefsninger og graneværinger i campingvogner. Godt plassert i en campingstol finner vi Ståle Aufles fra Mosjøen og Ståle Svartvatn fra Trofors.

– Det er kjempe flott å være her, vi kommer hvert år og er her tre til fire ganger i året. Nå har vi holdt til på samme campingplass i 10 år. Vi kommer ikke nødvendigvis ikke for fisket, men det sosiale. Vi liker litt dette taterlivet med campingvogn og gode venner, så her koser vi oss bare godt, forteller Aufles som er på campingtur med Mai-Britt Ånes og maskoten Denis som er en chihuahua. Ståle Svartvatn har med seg Aud Sissel Havdal og er enig med Aufles om gleden med campinglivet på Kvitneset.

Artikkeltags