– Vi må ikke være redd for litt kaos, det liker vi

Flagg: Heidi Saue og Hilde Prestbakk oppfordrer alle butikk- og forretningseiere til å ta fram flagget og pynte under Bysprinten. foto: Benedicte Wærstad

Flagg: Heidi Saue og Hilde Prestbakk oppfordrer alle butikk- og forretningseiere til å ta fram flagget og pynte under Bysprinten. foto: Benedicte Wærstad

Artikkelen er over 2 år gammel

Butikkdriverne vil gjerne ha aktivitet i sentrum og sier ja til kaos og arrangementer selv om framkommeligheten blir litt dårligere.

DEL

– Jeg har hele veien hatt mer omsetning under Bysprinten, men det er fordi jeg har aktivitet. Vi har annonser og bruker sosiale medier, sier Heidi Saue, eier og butikkleder av Fransa på Sjøsiden. Hun peker på at selv om Bysprinten er et skirenn, er det bankett lørdag kveld, og til det er det flere som kjøper finklær.

– Bysprinten trekker masse folk til byen, og det er kjempebra. Da drypper det litt på alle. Vi kan se fra butikken når rennet går forbi, og er veldig positive til Bysprinten, sier Hilde Prestbakk, butikkdriver av Interiørgalleriet. De roser den gode utviklingen i byen med større prosjekter, liv i lokalene og positivitet blant folket, i tillegg til selve Bysprinten.

– Helgeland Event gjør en fantastisk jobb. De er så hyggelige å ha med å gjøre, holder oss informert, og svarer raskt på telefonen når vi har spørsmål. All ære til dem, roser Prestbakk.

- Beste plassering

Tidligere har det vært en debatt om å flytte Bysprinten ut av bykjernen, for eksempel til Kippermoen, men det har aldri skjedd.

– Det ville blitt en fattigere og tristere by om det ikke skjedde noe midt i byen. Så vi støtter dette, sier Prestbakk, selv om framkommeligheten noen ganger har blitt litt dårligere til butikken hennes i forbindelse med rennet.

– Bysprinten er på den perfekte plassen. Jeg tror at dersom rennet hadde vært på Kippermoen, hadde det vært lettere at folk dro rett hjem. Nå håper vi at folk blir i byen og går på shopping etterpå, sier Saue.

Må stå sammen

Det blir autografskriving på Sjøsiden, men utenom dette vil verken butikkene på torget eller Sjøsiden lage spesielle arrangement for å markere Bysprinten.

– Det synes jeg egentlig hadde blitt feil. Folk skal hit på skirenn, så drypper det på dem som vil at det skal dryppe på dem og gjør aktivitet ut av det. Vi butikk- og forretningsdrivere må ta ansvar selv, det er ingen som gjør det for oss. Det er også viktig at vi står sammen og satser på fellesskap, sier Saue.

Noe av det som handler om handelsnæringa under By-sprinten er ei rabattblokk som idrettslagene selger med flere tilbud for firma i Mosjøen. Bedriftene har betalt for å få lov å være med i rabattblokka.

– Vi synes det er en kjempe-ide med denne rabattblokka, sier både Heidi Saue og Hilde Prestbakk.

Vi vil oppfordre alle butikker og bedrifter til å pynte med flagg og være med på folkefesten

Heidi Saue, Eier og driver av Fransa

Bysprinten er et arrangement hvor det ofte er færre parkeringsplasser, og ikke alle opplever dette som noen spesiell handlehelg.

– Hvordan det går med butikkene kommer an på hva de gjør og hvor de ligger. Tilbords pleier å ha god omsetning, og de lager fest i butikken. Det er opp til oss selv, forklarer Prestbakk.

– Vi vil oppfordre alle butikker og bedrifter til å pynte med flagg og være med på folkefesten, sier Saue.

Butikkansatte blir oppfordret til å ikke bruke kjelleren under Sjøsiden, og overlate de beste parkeringsplassene til andre.

– Parkeringsvaktene trenger ikke være på jobb disse dagene. Hvis folk ikke finner parkeringsplass orker de ikke å være med på store arrangement, sier Prestbakk med et smil, mens Saue nikker enig. Begge to slenger ut ideer og har flere løsninger til utfordringen, samtidig som de tror Bysprinten vil gå meget bra.

– Vi må ikke være redd for litt kaos, det liker vi. Vi må være glad for at det er store arrangementer her, det varmer patriothjertet, sier Saue med et smil.

Artikkeltags