Kan bli tidenes duell i gågata

Bysprinten 2011: Petter Northug og Marit Bjørgen på oppløpet i duellen som mange husker. Det var en uhøytidelig duell, men i spurten kom alvoret.  FOTO: TORILD WIKA

Bysprinten 2011: Petter Northug og Marit Bjørgen på oppløpet i duellen som mange husker. Det var en uhøytidelig duell, men i spurten kom alvoret. FOTO: TORILD WIKA

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Det har ikke passet slik at verdens beste langrennsløper denne sesongen har kommet i duell med verdens beste for noen år siden. Nå blir årets første duell i Mosjøen, og kanskje blir det tidenes beste.

DEL

Johannes Høsflot Klæbo har vært verdens beste langrennsløper i vinter, og han ga tidlig beskjed om at han ville gå Bysprinten i Mosjøen.

Petter Northug ble ikke invitert av arrangørene, men inviterte seg selv på

sosiale medier. Han har kommet seg etter nedturen i starten av sesongen, og på senvinteren har han deltatt i mange turrenn og i NM del 2 i Alta. Der gikk han lagsprinten sammen med broren Even (6. plass), og gjorde en god figur.

Men det ble ingen duell mot Johannes Høsflot Klæbo i NM fordi de gikk ulike etapper.

Denne uka ble Petter tatt ut på sprintlandslaget, og nå blir han lagkamerat med Johannes.

Lørdag møtes de i gågata i Mosjøen, og det kan bli litt av en duell.

Minnerike dueller

Det har vært noen minnerike dueller i Bysprinten, og de fleste husker sikkert Petter Northug mot Marit Bjørgen.

Med et lite forsprang gikk Bjørgen ut og dro på Petter i to runder før det ble en spurt mot mål. Der vant Petter med akkurat nok mange centimeter.

I 2009 kom en ønskereprise som mange hadde ventet på. Stafettmotstanderne Christian Zorzi og Thomas Alsgaard sto sammen på startstreken.

FAVORITT: Christian Zorzi og Thomas Alsgaard til duell i Mosjøen i 2009, og begge pekte på hverandre som favoritt.  FOTO: PÅL LEKNES HANSSEN

FAVORITT: Christian Zorzi og Thomas Alsgaard til duell i Mosjøen i 2009, og begge pekte på hverandre som favoritt. FOTO: PÅL LEKNES HANSSEN

Det var 19 år siden de to kamphanene møttes i et skirenn for første gang. Og de kjempet mange ganger på ankeretappene i stafetter for Italia og Norge.

For å friske opp hvordan det gikk så var ingen av dem i finalen, men de møttes i innledende heat og Zorzi vant. I super B-finalen var det Alsgaard som slo italieneren og de ble nummer 7 og 8 totalt. Vinner i 2009 ble verdensmester Ola Vigen Hattestad.

Han har vært med på mange dueller i Bysprinten, og på den innlagte 100-meteren i 2012 slo han Petter Northug. I fjorårets duell på 100m tapte Vigen Hattestad for Johannes Høsflot Klæbo.

Artikkeltags