– Vi skal lage tidenes skolesprint på fredag

PLANLEGGING: Sjefene for komiteene er fra venstre Elias Hemsett, Fredrik Fjellstad, Celine Forbergskog, Aksel Karoliussen, Tor Håkon Håpnes, Emma Tokle, Malin Abrahamsen (øverste sjef) Malin Valla og Marthe Westvik.  FOTO: PER VIKAN

PLANLEGGING: Sjefene for komiteene er fra venstre Elias Hemsett, Fredrik Fjellstad, Celine Forbergskog, Aksel Karoliussen, Tor Håkon Håpnes, Emma Tokle, Malin Abrahamsen (øverste sjef) Malin Valla og Marthe Westvik. FOTO: PER VIKAN

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Det sier Malin Abrahamsen.

DEL

De 28 elevene i 2. klasse på idrettsfag ved Mosjøen videregående skole har bestemt seg for at årets stafett skal bli den beste. Skolesprinten er en del av Bysprinten, og arrangeres i samme løype en dag før showrennet.

– Så godt som vi har planlagt dette kan det ikke gå galt. Og jeg er bra sikker på at årets utgave matcher alle som har vært før, og aller helst blir den enda bedre, sier Malin.

En del av pensum

De har faget treningsledelse, og en del av dette faget omhandler arrangement. Lærerne på idrettsfag har lagt inn Skolesprinten som en praktisk del av faget.

– Vi startet med planleggingen etter påske, og har brukt undervisningstimene i faget. I tillegg har vi gjort det praktiske arbeidet som må til for å informere barneskolene, sier sjefen for påmeldingen Celine Forbergskog.

Stafetten med fire etapper er for 4. - 7. klasse, og alle skolene i Vefsn er invitert i tillegg til Grane, Hattfjelldal og Korgen.

– Det er satt opp gratis buss for å hente elevene fra Granmoen, Elsfjord og Korgen. Og hattfjelldalingene får også buss, sier Malin Abrahamsen.

Tjener penger

De legger ikke ned alt arbeidet med planlegging og gjennomføring bare fordi det er et fag på skolen. Det blir faktisk penger av det.

– Klart det er viktig å få litt igjen, og derfor gjør vi alt vi kan for å få et koselig arrangement der både elever, barnehageunger og voksne kan bruke litt tid. Og en del av den tida kan de for eksempel bruke til å få seg mat, sier kioskansvarlig Malin Valla.

I teltet på torget skal elevene ha kafe, og de skal bake og ordne selv.

– I teltet blir det kaker og kaffe og masse sunt og godt. Og du må få med at vi tar både kort og kontant, og at vi har vipps.

Jobber for treningsleir

Det store målet for elevene på idrettsfag er treningsleiren i 3. klasse som hvert år foregår på Lanzarote.

– Vi har fått en sum fra arrangørene for å lage Skolesprinten, og vi har fått rettigheter til å skaffe oss sponsor. Overskuddet fra kiosken håper vi selvsagt blir bra, og til sammen kan vi sitte igjen med ganske mye, sier Malin Abrahamsen.

Til høsten skal de arrangere Barnas Idrettsdag på Kippermoen.

– Dess mer vi klarer å tjene på arrangementene, dess billigere blir det å dra på treningsleiren.

I fjor var klassen løypevakter under Skolesprinten, og i år har de ansvaret for hele arrangementet.

– Vi vet hva det går ut på, og vi vil gjøre det bra. Du må også få med at alle får premier i teltet etter stafetten, og at vi har fått en flott hovedpremie som vi vil gi til den beste heiagjengen, sier Emma Tokle, som er sjef for premieutdeling og hun legger til at Lukas Ivarrud kommer for å underholde.

PS! I fjor var det bortimot 300 elever som gikk Skolesprinten.

Artikkeltags