Få påmeldte til ungdomssprinten, men konkurranse om å gå showrennet

VANT I FJOR: Sigurd Aarthun i spiss foran langt mer kjente sprintere i fjorårets renn. Han vant Ungdomssprinten og fikk gå showrennet. For ungdomsløperne er den store gulrota å kvalifisere seg til hovedfeltet. I år er det mange som vil ha den plassen.  FOTO: PER VIKAN

VANT I FJOR: Sigurd Aarthun i spiss foran langt mer kjente sprintere i fjorårets renn. Han vant Ungdomssprinten og fikk gå showrennet. For ungdomsløperne er den store gulrota å kvalifisere seg til hovedfeltet. I år er det mange som vil ha den plassen. FOTO: PER VIKAN

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Ungdomssprinten er for klassene fra 10 år og oppover til junior, og i de eldste klassene er det knallhard konkurranse om å få billett til showrennet.

DEL

I fjor var det Sigurd Aarthun, Åga IL, Benedicte Stien Schreiner, Skonseng og Siri Kristin S Gluggvasshaug, Halsøy IL som fikk sjansen.

Det er enklere å få billett på jentesiden fordi det er færre deltakere, mens det på guttesiden blir en knallhard konkurranse.

– Har lyst på billetten

– Jeg skal forsøke å ta den, men det blir sikkert vanskelig, sier Jesper Abelsen Andreasen (20) som har gjennomført sin beste sesong.

Han har hatt flere plasseringer topp-30 i norgescupen og fikk gå norgescupfinalen i Alta.

Han går på skigymnaset i Meråker, og han har fått med seg flere fra skolen, blant annet Magnus Norøy.

– Vi har trent en del på korte spurter den siste tida, og jeg kan forsikre at Magnus er i form, sier Jesper.

Han tok allerede i 2015 en plass i hovedsprinten. Da fikk han og Tobias Storvik og Sigurd Aarthun gå sammen med skistjernene.

– Da var det litt spesielt fordi det var få seniorløpere. Jeg vant ikke Ungdomssprinten det året.

Neste år er Jesper førsteårs senior, og han lover knallhard satsing.

– Det er tøft å gå mot seniorene, og plasseringer topp-30 blir verre. Jeg skal imidlertid satse langsiktig, og få på plass et apparat gjennom klubben min Halsøy IL Ski.

Knallhard klasse

Årets 19/20-årsklasse blir knallhard.

– Løypa i Bysprinten er kort, men full fart i 50 sekunder er hardere enn folk tror. Det er lett å kjøre seg helt stiv på oppløpet, sier Jesper.

Det er sjelden at det har vært så mange i eldste juniorklasse, og disse stiller:

Sigurd Aarthun, Åga IL, Jesper Abelsen Andreasen, Halsøy IL, Ole Jakob Forsmo, Halsøy IL, skiskytteren Stian Skåland Gilberg, Moi IL, Geir Kristian Hoås, Lånke IL og Magnus Norøy, Frol IL.

Få deltakere foreløpig

Foreløpig er det få påmeldte til Ungdomssprinten (påmeldte mandag kveld), men Karle Øvereng i Mosjøen IL Ski håper det tar seg opp. På det meste har det vært over 200 deltakere, men de siste årene har antallet gått ned. I fjor var det 112 deltakere.

– Det er mange som venter til siste frist, men jeg håper vi får mange flere enn de om lag 60 vi har til nå, sier han og minner om påmeldingsfristen som går ut sent torsdag kveld.

Skiklubbene i Vefsn samarbeider med Helgeland Event om Bysprinten, og Mosjøen IL står som arrangør av den terminfestede Ungdomssprinten lørdag.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken