Husker du hvem som vant de to første Bysprintene?

STOLT VINNER: Børre Næss vant Bysprinten både i 2007 og 2008. Han var superglad for ATV-en han fikk i førstepremie etter sin andre seier.  FOTO: PER VIKAN

STOLT VINNER: Børre Næss vant Bysprinten både i 2007 og 2008. Han var superglad for ATV-en han fikk i førstepremie etter sin andre seier. FOTO: PER VIKAN

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Han var ekspert i klassisk og fikk tre verdenscupseire.

DEL

Børre Næss (36) var den første som vant Bysprinten. Sammen med Petra Majdic (16 verdenscupseire) kunne han juble i gågata i Mosjøen en regntung torsdagskveld i 2007.

– Jeg husker det veldig godt. Det var en super kveld, sier Børre som la opp skikarrieren i 2014 etter at han hadde gått langløp et par sesonger.

– Min beste sesong

– Jeg hadde min beste sesong i 2007 og kom rett fra verdenscupseier i Drammen. Det var klassisk som var min beste stilart, og det var der de tre verdenscupseirene kom. Jeg vant i Lahtis i 2005, Drammen i 2007 og i Canmore i 2008, sier han.

Han har både gull, sølv og to bronser i norgesmesterskapet i sprint.

Gullet kom nesten på hjemmebane i Kongsberg i 2006, selvsagt i klassisk.

– Da Bysprinten ble fristil i 2009 var jeg ikke med, så jeg har faktisk 100 prosent uttelling i Mosjøen.

Bonde og løypekjører

Børre er nå bosatt på Eggemoen i Hønefoss, der han driver gård sammen med kona Christine Næss Mathiesen. Hun har også vært god langrennsløper og ble historisk i 2012 da hun vant den aller første FredagsBirken.

– Jeg hadde ei flott tid på landslaget i sprint fra 2004 til 2009. Da var jeg heltidsutøver. Da vi tok over gården i 2014 ble det veldig lite tid til trening, og motivasjonen forsvant. Jeg fikk med meg en 4. plass i langløpscupen i Estland, og jeg har et par topp-10 plasseringer, sier han.

Nå driver han og kona med jordbruk og skogbruk, og om vinteren kjører han løyper for Skiforeningen.

– Vi har ikke dyr på gården, men det kan det bli i framtida.

På spørsmål om hva han gjorde med ATV-en han vant i 2008 svarer han dette.

– Det ble mye snakk om at jeg skulle kjøre hjem, men det ble det ikke noe av selvsagt. Jeg hadde den i et og et halvt år, og byttet den da jeg kjøpte en ny, sier han.

Artikkeltags