Bjørnis og Ninjago kommer på barneskirennet: - Vi er glade for at han kommer

Godt forberedt: Bjørnis og Ellen Brodtkorb, markedssjef i Helgelendingen, smører skiene så de er klare til barneskirenn torsdag 26. april. foto: Benedicte Wærstad

Godt forberedt: Bjørnis og Ellen Brodtkorb, markedssjef i Helgelendingen, smører skiene så de er klare til barneskirenn torsdag 26. april. foto: Benedicte Wærstad

Artikkelen er over 2 år gammel

Bjørnis, Ninjago og kombinertlandslaget er med når Helgelendingen og Halsøy IL inviterer til nok et barneskirenn.

DEL

– Vi har skjønt at Bjørnis er en veldig populær figur, så vi er veldig glade for at han kommer og er der sammen med oss, sier markedssjef i Helgelendingen Ellen Brodtkorb.

Flere trekkplaster

Bjørnis er i utgangspunktet en trøstebamse som deles ut til barn og unge i forbindelse med ulykker. Trøndelag brann og redning som har utviklet prosjektet og eier lisensen, har også funnet ut at han har en stor forebyggende effekt, og derfor brukes Bjørnis i mange sammenhenger.

– Han skal være i målområdet under barneskirennet og være en gledesspreder. Det er litt væravhengig om han blir mest inne i et telt eller ute, Bjørnis er ikke så glad i regn. Bjørnis er aldri alene, så en av oss fra brannstasjonen kommer til å være sammen med ham, sier Sture Larssen, leder for forebyggende avdeling i Vefsn brann og redning.

I tillegg til en klem av Bjørnis, er det mulig å snakke med og få tatt bilde av Ninjago i målområdet. Kombinertlandslaget skal dele ut medaljene, og alle deltakerne får medalje og diplom.

Erfarne arrangører

Halsøy IL er teknisk arrangør som tidligere år, og skal bidra med løypevakter og kafedrift under barneskirennet.

– Hvis ikke vi frivillige i idrettslagene er med og arrangerer, skjer det ikke noe i byen.Vi har god erfaring fra å arrangere skirenn for barn siden vi også arrangerer Ollmolekene. sier arrangør Berit Anita Gluggvasshaug i Halsøy IL. Hun anslår at 15–20 dugnadsfolk fra klubben er i sving under barneskirennet.

– Vi har gjort dette så mange år at det går av seg selv, sier Gluggvasshaug. Det er ikke satt noen aldersgrense for å være med på barneskirennet.

– Vil du være med får du det. Men vi henstiller til at foreldrene gjerne kan være med i løypa med de aller yngste, noen går jo barneskirennet med smokk. Alle blir tatt på alvor uansett. Speaker Espen Løkholm kommer til å rope opp navn og kommentere underveis hvordan det går, sier Brodtkorb. Det er ikke tidtaking på barneskirennet.

Helgelendingen og Halsøy IL samarbeider om å la barna få sitt eget skirenn og har gjort det siden Bysprinten startet.

– Vi gleder oss til å gi årets deltakere en god opplevelse i løypa. Kom og bli med oss og lag folkefest! oppfordrer Brodtkorb.

Artikkeltags