Klare for Smaileys-stafett: – Håper vi får møte Johannes

Klar for jubel: Tonje Westby (f.v.), Anne Kari Larsen og Thomas Skar er klar for Bysprinten. 		Foto: Morten Klaussen

Klar for jubel: Tonje Westby (f.v.), Anne Kari Larsen og Thomas Skar er klar for Bysprinten. Foto: Morten Klaussen

Artikkelen er over 2 år gammel

Smaileys-gjengen er klar for Bysprinten. For første gang kan bedriftene i Mosjøen sponse sitt eget Smaileys-lag under Bysprinten.

DEL

– Det blir artig. Jeg gleder meg til å gå på ski, sier Anne Kari Larsen.

– Du gleder deg vel mest til afterski, Thomas?, spør Tor Paulsen til latter fra Thomas Skar.

– Får dere møte noen av skistjernene, som Johannes Høsflot Klæbo da?

– Det håper jeg! Jeg har sett han på tv, sier Anne Kari Larsen.

– Endelig åpent for alle

Thomas Skar, Anne Kari Larsen og Tonje Westby gleder seg stort til å delta på Bysprinten. Gjengen er sponset av Fru Haugans hotell men totalt har Tor Paulsen fått med seg 20 skiløpere fra Smaileys-gjengen som skal konkurrere, sponset av lokale bedrifter.

– Endelig er skisporet åpent for alle. Nå er det både skolesprint, barneskirenn, ungdomssprint og Smaileys-stafett. Det er bra at vi bruker skisporet når det er der, slår Tor Paulsen fast.

– Det er en ny vri vi kjører i år, med ambisjon om å lage en egen HC-klasse sånn at også den gruppen får delta. Under bedriftsstafetten i fjor hadde vi ett HC-lag som deltok. Det var tre stykker som gikk på ski, og 18 stykker som møtte opp til premieutdelingen, sier Frank Vollan og ler.

Den daglige lederen hos Helgeland Event gleder seg spesielt over idrettsgleden som Smaileys-gjengen helt garantert kommer til å by på.

Det er idrettsglede av ypperste klasse. Ikke noe filter.

Frank Vollan, Daglig leder Helgeland Event

– Jeg har selv trent HC-laget til Halsøy, så den kjenner jeg godt til. Det er idrettsglede av ypperste klasse, ikke noe filter, sier Vollan.

Rekordstor stafett i fjor

Han forteller at bedriftene som velger å sponse et av Smaileys-lagene dekker påmeldingsavgiften til laget, mens skiløperne får låne utstyr fra Frivilligsentralen.

– Så får de ta del i festen på sitt nivå. De bedriftene som har lyst til å delta, men som ikke har tid eller folk, kan dermed likevel være en del av Bysprinten ved å sponse sitt eget Smaileys-lag.

Vollan er også spent på bedriftsstafetten i år, etter at det var rekordstor deltakelse i fjor.

– Vefsningen er som han alltid har vært, sein med påmelding. Vi følte lenge at vi ikke fikk bedriftsstafetten helt til å løsne. I fjor vurderte vi faktisk å droppe den, men så ble det en opptur med 30 påmeldte lag og ny rekord. Folk engasjerte seg, kledde seg ut og bød på seg selv, sier Frank Vollan.

– Vi kjører på med ny frisk og har premie til beste tid, beste kostyme og beste idealtid under bedriftsstafetten, før det er afterski i teltet. Vi prøver å skape en uformell arena for bedrifter, foreninger og vennegjenger. De kan ha det gøy og moro i byen og mingle i uformelle rammer. Det er basisen, som et vorspiel til Bysprinten.

Artikkeltags