Helgeland Event tar stadig nye steg: – Uten Bysprinten tror jeg ikke vi hadde sittet her i dag

Viktig: Trond Are Rasmussen, markedssjef i Helgeland Event forklarer at Bysprinten er svært viktig for hvor Helgeland Event er i dag. foto: Benedicte Wærstad

Viktig: Trond Are Rasmussen, markedssjef i Helgeland Event forklarer at Bysprinten er svært viktig for hvor Helgeland Event er i dag. foto: Benedicte Wærstad

Artikkelen er over 2 år gammel

Helgeland Event gjør det bedre og bedre. Bysprinten har gjort mye for at firmaet har fått nye oppdrag.

DEL

Det er hektiske dager for markedssjef Trond Are Rasmussen og Helgeland Event den siste tiden før Bysprinten setter i gang, men det er de også glade for. Nå har Helgeland Event faste ansatte i 2,5 årsverk, men det er bare ett års tid siden det ikke var ansatte i selskapet.

Vil bli flere

– I 11 år ble Helgeland Event drevet på dugnad på bekostning av familie og fritid. Nå har vi tatt ett steg videre, og vil gjerne være en bedrift som ansetter. Hvis vi får nye arrangement, kan vi bli flere ansatte, sier Rasmussen.

Bysprinten var starten på Helgeland Event-eventyret.

– Uten Bysprinten tror jeg ikke vi hadde sittet her i dag. Det er vår sterke merkevare som har gjort firmaet kjent. Arrangementet har gitt oss masse positive tilbakemeldinger fra Helgeland og resten av landet. Vi er veldig stolt av Bysprinten, sier Rasmussen.

Han er ikke sikker på om det hadde vært noe Helgeland Event nå om det ikke var for Bysprinten.

– Vi hadde måttet jobbe veldig annerledes hvis vi ikke hadde Bysprinten, sier Rasmussen.

Mye jobb

Bysprinten er et av de arrangementene Helgeland Event bruker mye arbeidstid på.

– Du kan si at arbeidet med Bysprinten starter egentlig når Bysprinten er over. Da setter vi dato for neste års bysprint, så begynner vi å jobbe mye fra september/oktober til Bysprinten blir arrangert. Vi bygger opp infrastruktur på nytt hvert år, så selv om vi har med oss erfaringer fra tidligere år er det mye jobb og et kompleks arrangement, forklarer Rasmussen.

Bysprinten har vært et godt arrangement for Helgeland Event å sette på CV-en, og etter hvert har den blitt utvidet med både Tiendebytte, Julebyen Mosjøen, Hanedagene og andre arrangement på Helgeland og i utlandet. Flere skiløpere har vært med på Bysprinten flere ganger, blant annet kommer Johannes Høsflot Klæbo for andre gang i år.

– Det var ikke mange som trodde at verdenseliten ville komme hit da vi begynte med Bysprinten, men det gjorde de, og det gjør de fortsatt. Det viser at vi gjør noe rett. Vi liker gale ideer, og er med på flere, sier Rasmussen. Han vil også rose skiklubbene i Mosjøen.

– Idrettslagene er våre nærmeste samarbeidspartnere.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken