Klare for stordugnad: - Hadde vi ikke fått til å samarbeide, hadde vi ikke fått til å arrangere Bysprinten

Gjengangerne: fv. Kåre Bergsnev, kasserer i Drevja IL, Vegard Kristiansen, leder i Halsøy IL, Karle Øvereng, leder i MIL ski, Arne Ove Holmen, leder i Kjærstad IL og Kristian Sæterstad, leder i Herringen IL har alle lang fartstid i sine respektive klubber. Nå skal de nok en gang arrangere Bysprinten. foto: Benedicte Wærstad

Gjengangerne: fv. Kåre Bergsnev, kasserer i Drevja IL, Vegard Kristiansen, leder i Halsøy IL, Karle Øvereng, leder i MIL ski, Arne Ove Holmen, leder i Kjærstad IL og Kristian Sæterstad, leder i Herringen IL har alle lang fartstid i sine respektive klubber. Nå skal de nok en gang arrangere Bysprinten. foto: Benedicte Wærstad

Artikkelen er over 2 år gammel

Fem skiklubber bidrar med til sammen 250 frivillige. Det gir store penger i kassen for idretten.

DEL

Drevja IL, Halsøy IL, Mosjøen IL, Kjærstad IL og Herringen IL har delt arrangøroppgavene mellom seg.

Mange oppgaver

MIL ski rigger opp området, flere klubber har ansvaret for hvert sitt renn, Drevja IL inviterer til afterski, flere deler på ansvaret i kafeteltet og alle klubbene skal være med på nedrigging. Tida skal tas, mat skal selges, og mange skal bidra med stort og smått igjennom flere intense dager, i tillegg til jobben som gjøres før og etter Bysprinten. Klubbene har samarbeidet godt med Helgeland Event i mange år.

– Det er en fordel at mange av de folkene som er med i år, har vært med på dette opplegget, så alt er enklere når de vet hva de skal gjøre, sier Arne Ove Holmen, leder i Kjærstad IL. For skiklubbene er Bysprinten en kjærkommen inntekt.

Viktige penger

– Alle inntektene blir fordelt etter en nøkkel ut ifra hvor mye dugnadsfolk vi har bidratt med fra hver klubb. For oss utgjør inntektene fra Bysprinten omtrent 20–25 prosent av årsbudsjettet, sier Karle Øvereng, leder i MIL ski.

– Vi får inn ca. 1.000 kroner per dugnadsperson til klubben, og totalt er det rundt 250 som bidrar fra de fem klubbene, tilføyer Holmen.

I tillegg til disse midlene har klubbene muligheten for å selge rabattblokker, hvor klubben får inntekt både fra blokksalg og brukte kuponger.

– Da er det opp til oss selv hvor mye vi vil tjene, sier Kåre Bergsnev, leder i Drevja IL.

I tillegg til økonomi er rekruttering og et stort arrangement i Mosjøen motivasjon for at klubbene er med.

– Rekruttering er et viktig aspekt ved Bysprinten. Nå får vi verdens beste skiløpere hit, og det synes mange av våre løpere at er kult, sier Bergsnev.

– Dette er høydepunktet i løpet av året for flere av våre løpere, det største rennet de er med på, sier Øvereng. Det er en god tone mellom idrettslederne, og samarbeidet er godt, både til Bysprinten og resten av året.

– Hadde vi ikke fått til å samarbeide, hadde vi ikke fått til å arrangere Bysprinten, sier Kristian Sæterstad, leder i Herringen IL. Idrettslederne forklarer at det ikke er noen bitter konkurranse mellom klubbene i Vefsn, verken om utøvere eller andre ting.

– Det er helt naturlig at de som ønsker å utvikle seg videre går til en klubb som jobber med det. Noen blir veldig alene om det er bare 1 eller 2 i deres klasse, sier Bergsnev.

– Langrennsfamilien er en liten familie, også på Helgeland, så vi samarbeider tett uansett klubb, sier Øvereng.

Artikkeltags