LUKTTINDEN: Helgeland Event satser på å ta Bysprint-deltakerne med til spektakulære Lukttinden. Foto: Arve Aakvik

Toppløpere på topptur

Det er ikke bare høyt tempo i gatene som trekker toppløpere til Mosjøen under Bysprinten.
Publisert

– Første gang vi hadde topptur var det til Jørntinden, mens i fjor var målet Kjerringtinden. Dette blir tredje året vi tilbyr topptur for løperne. Vi hadde tenkt på det lenge vi tok oss sammen og ordnet det, sier Frank Vollan, daglig leder Helgeland Event.

Han sier at det blir to toppturer for løperne under Bysprinten. Kombinertlandslaget blir tatt med på tur av Arve Aakvik, mens Lars Berge skal være guide for 10 langrennsløpere.

Kjerringtinden: I fjor ble løperne med opp Kjerringtinden.  foto: Helgeland Event

Kjerringtinden: I fjor ble løperne med opp Kjerringtinden. foto: Helgeland Event

– Veldig spektakulær

– Målet er å få dem opp på Lukttinden, som er veldig spektakulær og enkel logistikkmessig. En kortreist og nær topptur. Vi hadde en gjeng der i forrige uke for å se på forholdene, og det så bra ut da. Men vi er veldig spent på hva regnet har gjort med forholdene. Alternativene er Kjerringtinden eller noen andre topper i nærheten av Røssvatn, sier Vollan.

Første gang Helgeland Event arrangerte topptur for toppløperne var det 6–7 stykker som tok turen, mens det i fjor var vel 10 deltakere, forteller Vollan.

– Vi var litt bekymret i fjor, for det var en voldsom vind. Men deltakerne var helt elektriske, de syntes turen var tipp topp og at kjøreturen var en høydare. Nå er det sånn at noe av det første løperne spør om når vi kontakter dem er om de får være med på topptur.

SOL: Det var strålende sol, men en del vind da Arve Aakvik guidet fjorårets Bysprintdeltakere. foto: Per Vikan

SOL: Det var strålende sol, men en del vind da Arve Aakvik guidet fjorårets Bysprintdeltakere. foto: Per Vikan

God Helgelandsreklame

Helgeland Event er klare på at tilbudene rundt selve Bysprinten er viktige både for å trekke utøvere til byen og for å reklamere for det Helgeland har å by på.

– Vi brenner for Helgeland. Festen i byen er en ting, men vi ønsker å vise utøverne enda mer av Helgeland og gi dem gode opplevelser. Vi kan ikke matche løperhonorarene til tunge showrenn, så vi er nødt til å gi løperne gode opplevelser i tillegg til konkurransen, sier Vollan som forteller at løperne har gitt gode tilbakemeldinger på opplegget rundt Bysprinten.

– De setter pris på den unike atmosfæren i Mosjøen sentrum, den fine banketten og aktivitetene rundt. Vi fikk blant annet voldsomt gode tilbakemeldinger da vi tok løperne med på RIB-tur til Herøy i 2014. Dette er verktøy for å gjøre Mosjøen og Bysprinten attraktiv for langrennseliten og vise mulighetene vi har her i distriktet, sier Frank Vollan.

– Vill etter topptur

En av løperne som virkelig ser fram til årets topptur er Eirik Brandsdal, som ikke kunne være med opp til Kjerringtinden i fjor fordi toppturskiene hans lå på hytta.

– Jeg tror de som gikk da var veldig happy. Men jeg prøvde å ikke få med meg for mye om den turen, da hadde jeg bare blitt misunnelig, sier Brandsdal, som i år får med seg skiene og gleder seg til å teste en topptur på Helgeland.

– På våren blir jeg helt vill etter toppturer, så jeg har brukt mye av den siste tiden på det. Jeg har ikke gått på topptur i Helgeland-området før, så jeg er veldig spent.

– Hva er det som gjør at du liker toppturer så godt?

– Det er hele pakka, man går oppover og blir sliten, så får man bonusen med utsikt og kosen på turen, før man får kjøre ned. Man går og gleder seg til nedoverkjøringen. Så er det gjerne sosialt med flere på tur. Man går og preiker i fine omgivelser. Hvis man får en fin nedkjøring er det en fin bonus, da blir man gira, det blir i hvert fall jeg!

VILL ETTER TOPPTUR: Eirik Brandsdal er en gjenganger under Bysprinten, men skal være med på topptur for første gang i år. Foto: Per Vikan

VILL ETTER TOPPTUR: Eirik Brandsdal er en gjenganger under Bysprinten, men skal være med på topptur for første gang i år. Foto: Per Vikan

Artikkeltags