Gå til sidens hovedinnhold

Byen vår - minner fra Sjøsiden

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Så artig det var å sjå og lese bildereportasjen i Helgelendingen angående den siste utbygginga, og ikke minst lese om da Sjøsiden vart til. Sjå butikken hans Torbjørn og ho Olga Lund, der det igjen var Pareli Pettersen som huserte.

Equip som butikken hans Lund het var en skikkelig motebutikk. Mykje fint å kjøpe der. Jeg kjøpte svart strømpebukse der, den lå i en eske, gulaktig overstrødd med blomster. Slik har jeg den i dag og. Ei kvit bukse vart kjøpt i de dager da varene vart nedsatt. Kvit brokade, fin der den henger i skapet.

Det kommer minner på.

Min mor kjøpte sykkel til meg hos Pareli, på den siste tida han hadde butikk der. Det var ein Hammer som var selger, han åpnet senere sportsbutikk ved i bygget ved siden av Vikgården, bygget som brant opp.

Huset der Equip losjerte vart jevnet til jorda for å gi plass til Sjøsiden.

Og når jeg blar gjennom bildene og ser alle de dyktige folkene som har hatt forretning i det første bygget, og sjå de som har fulgt med nye utbygginger, Hammer, Heidi Saue, så hvordan det var, og sjå kor de har det no i det aller siste Sjøsiden, så må en gi ros til alle som har hatt sitt yrke på Sjøsiden før og no.

Den som burde ha blitt hedret på fint vis er Sjøsidens far, Torbjørn Lund.

Ikke bare for det han fikk til angående Sjøsiden, men og den innsatsen han (med flere) gjorde for at Kjærstad lufthavn kom til.

Torbjørn Lund fortjener virkelig ros for det arbeidet han har gjort.

Berith Pauline Olderskog

Kommentarer til denne saken