(Avisa Nordland) Politiet meldte rett etter klokken 10.30 at en buss med 38 personer hadde veltet i Vest Lofoten. Ulykken har skjedd på fylkesvei 7716 ved Haukelandsstranda i Vestvågøy

Videre melder politiet at det er uavklart om det er personskader.

Noen minutter sener skriver politiet at det er 36 godt eldre turister, og at flere av disse er fastklemt på stedet. Ambulansen driver med førstehjelp på stedet.

Helikoptre

I tillegg var det en sjåfør og en turguide i bussen.

Politiet melder rett etter at redningshelikoptre fra Bodø og Tromsø er på vei til ulykkesstedet.

Rett før klokken 11.30 var en annen buss på tur til stedet. Planen er å frakte uskadde og lettere skadde bort fra stedet. De skal bli fraktet til rådhuset i på Leknes.

Lofotposten melder at det er sørpe på stedet og utfordrende kjøreforhold.

Litt senere melder politiet at tre skadde fraktes med ambulansen til sykehuset i Gravdal

– Alt av mannskap vi har på Leknes er sendt ut for å bistå. De har akkurat ankommet. Det skal være vanskelige kjøreforhold på stedet, sier overbrannmester Terje Øverdal i 110-sentralen til VG.

Klokken 11.36 melder politiet at i alt seks personer er fraktet fra stedet i ambulanse.

Det jobbes med å evakuere de øvrige. De sendes til legesjekk.

Måtte lande på Leknes

Samtidig melder Hovedredningssentralen i Nord-Norge til Avisa Nordland at helikoptrene har landet på Leknes. Årsaken er problemer med vær og tåke.

– Situasjonen er uavklart, sier redningsleder Ørjan Delbekk.

Helikopteret fra Tromsø ble kalt tilbake.

De fikk melding om ulykken klokken 10.33.

– Vi har satt kriseledelse. Innenfor det ligger psykososialt kriseteam som kan ta imot de berørte, og evakuerte- og pårørendesenter hvor vi tar imot de som ikke er skadet og eventuelt pårørende av disse, sier kommunedirektør Morten Dyrstad i Vestvågøy kommune til VG..