Påmeldingsfrist på fredag. Tar du utfordringen?

Startskudd: Edith Allern gjør seg klar til å arrangere nok en Brobyggerstafett. 18. juni går startskuddet i Sandnessjøen. Påmelding skjer via Facebook. 																				Foto: Jill-Mari Erichsen

Startskudd: Edith Allern gjør seg klar til å arrangere nok en Brobyggerstafett. 18. juni går startskuddet i Sandnessjøen. Påmelding skjer via Facebook. Foto: Jill-Mari Erichsen

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Fredag er det siste dag for påmelding til Brobyggerstafetten i Sandnessjøen.

– Meld dere på, sier grunder av Brobyggerstiftelsen, Roger Bastesen.

Foreløpig er det bare et lag som er påmeldt til stafetten som arrangeres i Sandnessjøen 18. juni, men Roger Bastesen sier at han tror 5-6 lag til er sikre.

- Det er et kanonartig arrangement, som er helt uhøytidelig. Gutter og jenter, familier eller bedrifter. Alle kan melde seg på til en god sak. Vi kjører en kul løype som går fra Skandinavie, gjennom tårekanalen, og opp miljøgata. Hvert lagmedlem løper eller går to runder. Inntektene går til friidrettsarrangement i Manila i Filippinene. - Denne helgen var det 60 unger som fikk prøve seg på sprang, hopp og lengde. For å arrangere dette brukte vi av inntektene fra fjorårets stafett, sier han.

Andre året

Det er for andre år på rad at Edith Allern (16) arrangerer Brobyggerstafetten i Sandnessjøen.

I 2015 bestemte Edith Allern fra Sandnessjøen seg for å etablere Brobyggerstafetten. Allerns innsats gikk ikke upåaktet hen fra friidrettsforbundet, og daværende friidrettspresident Svein Arne Hansen kom ens ærend til byen for å hedre tenåringen.

– Det betyr veldig mye for meg at folk synes at dette er et bra prosjekt og vil støtte oss. Det var også tøft at Svein Arne Hansen kom hit i fjor, og at også Europaforbundet viste interesse i å høre om prosjektet, sier Edith Allern.

Samarbeid

Allern går nå på skole i Trondheim, men går likevel ikke av veien for å arrangere Brobyggerstafetten nok en gang.

– Det var veldig gøy på arrangere denne stafetten i fjor, så jeg bestemte meg for å prøve igjen. Jeg får hjelp. Stafetten arrangeres blant annet i samarbeid med SIL friidrett, sier hun.

Fjorårets stafett dro inn 10.000 kroner, som er øremerket fritidsaktiviteter for barna på familiesenteret i Manila på Filippinene.

– På Filippinene må du som regel gå på privatskole dersom du vil drive med friidrett. Det vil vi gjøre noe med.

Lag

Hun håper at årets prosjekt skal dra inn enda flere midler, og frir nå til alle som ønsker å stille lag under årets stafett.

– Jeg håper at alle organisasjoner, næringsliv, Rød ungdom, turgrupper og skoleklasser melder seg på stafetten. Det kommer til å bli veldig gøy også i år.

Løypa i år som i fjor går gjennom sentrum av Sandnessjøen. Lagene består av fire personer, som hver løper eller går en kilometer.

– Det trenger ikke å bli så veldig krevende. Det er mest for gøy. Vil man gå, så gjør man det. Alle kan klare dette, sier hun.

Nå håper hun at så mange som mulig melder seg på, slik at det er mulig å hjelpe flest mulig barn.

– Vi skal prøve å gjenta suksessen fra i fjor, og satser på at det skjer. Så nå må alle sammen sette av datoen 18. juni i kalenderen.

Påmelding til stafetten skjer via Facebook, og Allern understreker at det er viktig å melde seg på.

– Sammen skal vi jobbe for solidaritet og samarbeid, sier Edith Allern.

Artikkeltags