Sommertrimmen 2020 startet mandag, og Tove Kroken fra Mosjøen var raskt ute med å registrere første tur.

– Det passet veldig bra å starte med Mosåsen fordi vi er ute på tur med klassen, sier kontaktlæreren på 2. trinnet ved Mosjøen skole.

Hun hadde med seg elevene og medlærer Stian Iversen.

– Hver mandag har vi uteskole fordi vi har begrenset plass i skolebygningene, og i dag ble det en flott tur på Mosåsen. Vi har kost oss, sier hun.

Fast deltaker

Tove har vært fast deltaker i Sommertrimmen, og i fjor sanket hun hele 4520 poeng etter at hun gjennomførte 203 turer.

– Det er greit å være med fra starten, men jeg tror ikke det blir like mange turer som i fjor, sier hun mens Stian påstår at Tove har vinnerambisjoner.

– Jeg tror hun går for å vinne hele greia, fleiper han.

Mandag formiddag sjekket hun inn på Mostjønna, og på ettermiddagen ble det en tur på Tårnet.

– Kanskje det blir en tur til i kveld, sier hun.

Det er ikke alle de de 46 turmålene i Vefsn, Grane, Hattfjelldal, Leirfjord og Alstahaug som er åpne fra starten av.

Sommertrimmen, som arrangeres av Frisk 3 og Helgelendingen, startet i 2015 og har vært veldig populær. Nå er det turmål i fem kommuner.

Katharina Wulff Hansen ved Frisk 3 sørger for gjennomføring av Sommertrimmen.

– Vi må ta hensyn til rasfare, og at det er vått i terrenget. Derfor åpner vi postene etter hvert. Det er bare å laste ned appen «Trimpoeng» og finne ut hvor du kan gå, sier hun.

– Helt greit med betaling

Nytt av året er at det koster 149 kroner å laste ned appen.

– Det er helt greit med betaling. Det skulle bare mangle, og det er ikke for mye med 149 kroner for hele sommeren. Premiene som trekkes er veldig bra, og det ligger mange fine turer og venter, sier Tove Kroken.

Det er fem poster i Alstahaug, tre poster i Grane, tre poster i Hattfjelldal, seks poster i Leirfjord og 29 poster i Vefsn.

Sommertrimmen varer fram til 13. september, og det er forskjellig poengsum på de ulike postene. Man kan ta tre poster per dag, men det er innført 16 timers «venting» hvis man tar samme post to ganger på én dag.