Gå til sidens hovedinnhold

Brann i Mosjøen sentrum – to personer er ikke gjort rede for

Natt til søndag begynte det å brenne i et hus i Tordenskjolds gate i Mosjøen. Det meldte Nordland politidistrikt på Twitter klokka 00.47.

Huset ble raskt overtent, men klokka 02.14 meldte brannmannskapene at de hadde kontroll på brannen.

To personer er ikke gjort rede for, og to personer er sendt til sykehus.

– Det er to stykker som vi mener har tilhold i huset, som ikke er gjort rede for. En tredje person som også holder til i huset er fraktet til sykehus, i tillegg til én person som var i området og bisto i redningsarbeidet med å få vedkommende ut av huset, sier operasjonsleder Kenneth Magnussen til Helgelendingen klokka 05.15.

Politiet meldte tidligere natt til søndag at det var én person som ikke var gjort rede for.

Magnussen forklarer at politiet nå har gått inn i en fase hvor de forsøker å finne ut av hva som har skjedd.

– Nå retter arbeidet vårt seg mer mot det, i tillegg til at vi fortsetter å være på stedet. Brannvesenet driver fortsatt med etterslukking. Per nå har jeg ingenting å komme med når det gjelder hva som har skjedd, sier Magnussen.

Politiet melder at de har startet etterforsking for å forsøke å gjøre rede for de to som er savnet. Videre jobbes det med å avdekke hendelsesforløpet og brannårsaken gjennom vitneavhør og andre undersøkelser.

Tre hus i nærområdet er evakuert. Gaten er stengt for trafikk.

– De som skal evakueres, er evakuert, så det blir ikke flere. De evakuerte er innlosjert på Fru Haugans hotel. Flere innbyggere i nærheten har fått SMS fra kommunen om å lukke dører og vinduer, opplyser han.

Bildeserie

Se bilder fra brannen i Mosjøen

Kommentarer til denne saken