Rana Blad: Politiet i Nordland skriver klokken 09.41 at de har mottatt melding om brann i en bygning på Båsmoen.

- Melding om brann i bolig. Utrykningsenheter på vei.

Oppdatert 10.08: Politiets første melding om at brannen var på Båsmoen, stemmer ikke.

- Brannen er i Straumen, noen hundre meter vest for Midtstraum gård. Huset er helt overtent og jeg tror ikke en gang de prøver å slukke det, for det er full fyr, forteller journalist på stedet Trond Isaksen.

Isaksen kom som første bil til stedet rett etter brannvesenet.

- Politiet har stoppet all trafikk da de er redde for at noen gassflasker kan eksplodere. Akkurat nå driver de og fjerner biler på gårdsplassen og det smeller stadig i bygget.

Inntil videre får ingen passere.

Det skal være gammelbutikken i Straumen som står i brann.

Politi, ambulanse og brann er på stedet.

- Det er full fyr i huset og fylkesvei 810 er stengt. En leieboer har kommet seg ut og huseiere skal være borte, så det skal ikke være fare for liv, sier journalist på stedet, Viktor Leeds Høgseth.

Oppdatert 10.24: - En garasje og et bolighus er totalt overtent. Innsatsleder Bjørn Råde sier de har utfordringer på grunn av noen gassflasker de måtte ta hensyn til. Det er flere hus i nærheten, men per nå er det ikke spredningsfare. Men brannvesenet har en utfordring når det gjelder å få vann nok, forteller Leeds Høgseth.

- Det er tilgang til en bekk her som de prøver å få vann fra, men det er for lite. En brannbil er returnert til Mo i Rana for å hente mer vann. Det kan bli et problem. Det er lange køer i begge retninger og bygget ligger tett til vei. Det knitrer man kan høre småsmell, men utfordringa nå blir hva som befinner seg i bygningsmassen, og ikke minst vann. Det er ikke langt til selve Straumen, men det er for langt til at de kan strekke slanger dit.

Det er flere gassflasker i garasjen og disse har ikke sprengtes.

- Det er grunnen til at veien er stengt. Når de går, er det kraftige greier. Politi og brann har ingen antydning til når veien kan åpnes, sier Høgseth.

Oppdatert 10.36: Taket på hovedbygningen har nå rast og garasjen er nedbrent. Brannvesenet har én slange de bruker til slukkearbeid.

Oppdatert 10.43: Det vurderes å slippe forbi en og en bil, det er store køer i forbindelse påskeutfart.

- Gassflaskene er lokalisert, de vet hvor de er, men de ser dem ikke under alt som har ramlet ned. Det er fortsatt sprengningsfare her ute, sier Leeds Høgseth.

Saken oppdateres.