Mathias i topp-12 i NM

10. plass: Her er Mathias Reinertsen i aksjon under Nordland Tournament i Mosjøen i april. Der vant han turneringen, og i NM slo han til med en 10. plass. Ole Aalbotsjord (bak) var også i NM.

10. plass: Her er Mathias Reinertsen i aksjon under Nordland Tournament i Mosjøen i april. Der vant han turneringen, og i NM slo han til med en 10. plass. Ole Aalbotsjord (bak) var også i NM.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Det var 239 som startet i de innledende rundene i NM, og til slutt sto det 12 igjen. Mathias Reinertsen var en av dem.

DEL

Mathias fra Syv Søstre bowlingklubb har avsluttet seriespillet i 2. divisjon, og er klar for 1. divisjon til høsten. Han har vært den beste bowlingspilleren på Helgeland lenge, og i helga var han best i Nord-Norge.

– Ikke flyt i finalen

– Det første målet i et så stort mesterskap er å komme blant de 32 beste. Det klarte jeg, og der var jeg faktisk den eneste fra Nord-Norge, forteller Mathias som gjorde en meget god innledning på de første 18 seriene.

– Etter semifinalen lå jeg på femteplass og hadde heng på pallen, men jeg klarte ikke å følge opp på de 11 siste seriene. Det er slik at de 12 i finalen møter hverandre og sanker både poeng og bonus, sier han.

Etter 18 serier hadde Mathias et snitt på 218, men i finalen fikk han ikke flyten.

– Det gikk veldig bra i starten, men jeg klarte ikke å få den samme flyten i finalen. I NM er det slik at du drar med deg alle poengene, og det er voldsomt program. Det er ikke lett å holde koken helt inn, det fikk jeg erfare nå. Men jeg er selvsagt fornøyd med 10. plassen totalt, sier han.

Ole Aalbotsjord fra Syv Søstre var også med, men ble slått ut i innledingen.

Best i årets NM på Hønefoss, og kongepokalvinnere, ble Heidi Thorstensen, Frogner BK og Glenn Morten Pedersen, Ringerike BK.

Neste oppgave for Mathias er finalen i Nordland Tournament i Bodø.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags