Bombetrussel mot Alstahaug tingrett

Politiet har sperret av området utenfor Alstahaug tingrett.

Politiet har sperret av området utenfor Alstahaug tingrett. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Oppdatert klokka 12.48: Politiet har kommet med følgende pressemelding i forbindelse med bombetrusselen:

«Alstahaug tingrett mottok i dag klokken 1037 en trussel på telefon. Tingretten i Sandnessjøen, hvor trusselen ble mottatt, ble evakuert og politiet har sperret av området.

Tingretten benytter også rettslokaler i Justisbygget i Mosjøen, derfor valgte politiet stenge Justisbygget. Dette bygget er nå ferdig gjennomsøkt.

Klokken 12.11 ble det i tillegg framsatt en trussel mot Sandnessjøen Lufthavn. Flyplassen er evakuert og det er politi på stedet.

Politiet har fullt fokus på å få finne den eller de som har fremsatt truslene og få kartlagt hva som ligger i disse. Politiet utelukker ikke at det er sammenheng mellom truslene. Vi tar truslene på alvor og har fullt fokus på å få avklart situasjonen.»

Tidligere: Alstahaug tingrett har evakuert sine lokaler i Sandnessjøen etter å ha mottatt en bombetrussel. De ansatte skal ha samlet seg utenfor tingrettens lokaler like etter klokka 11.00.

Operasjonssentralen bekreftet senere at det har kommet en bombetrussel mot tingretten. Åtte ansatte er evakuerte, i tillegg til to ansatte fra en klesbutikk like ved. Helgelands Blads ansatte og flere beboere i området er også evakuert.

– Ut fra det som ble framstilt i truslene har vi valgt å gjøre de tiltakene vi mener er nødvendige. Politiet er på stedet og bygget er låst av inntil videre, så vil det etter hvert bli avgjort hva som gjøres videre, opplyser operasjonssentralen.

Politiet har startet etterforsking for å finne ut hvem som står bak trusselen.

Avsperringene rundt tingretten har i følge Helgelendingens journalist ført til trafikale problemer på stedet.

Politiet har sperret av et stort område av gata.

Politiet har sperret av et stort område av gata. Foto:

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken