Helgelendinger mot strømmen i boligmarkedet

Nyrud 4 borettslag i Vefsn

Nyrud 4 borettslag i Vefsn Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

På Helgeland øker prisen på leiligheter, mens prisene på eneboliger har flatet ut. Det er stikk motsatt av trenden på landsbasis.

Boligprisutviklingen viste en utflating på eneboliger med en økning på 2,5 prosent i første kvartal mot landsgjennomsnittet på 5,8 prosent. For leiligheter er bilde motsatt med en økning på 6,8 prosent på Helgeland mot et landsgjennomsnitt på 3,2 prosent, skriver Helgeland Sparebank i en pressemelding hvor de oppsummerer første kvartal 2017 som «en god start på året».

Av pressemeldinga framgår det at banken fikk et resultat før skatt på 84 millioner kroner i første kvartal. Det er 5 millioner kroner bedre enn tilsvarende periode i fjor dersom en ser bort fra engangseffekter.

- 12 måneders utlånsvekst ble 9, 8 prosent mot landsgjennomsnittet på 5,3 prosent. Dette forklares i hovedsak med en høyere aktivitet i næringslivet. Veksten i personmarkedet er normalisert, sier administrerende direktør Lisbeth Flågeng.

Innskuddsveksten ble 11,9 prosent, noe som også er betydelig over landsgjennomsnittet på 7,2 prosent.

Administrerende direktør i selskapet, Lisbeth Flågeng, understreker at den rivende utviklingen på digitale løsninger gir økte investeringsbehov og stiller krav til effektivisering og løpende vurdering av bankens kontornett og automattilbud. Flågeng er optimistisk med tanke på bankens evne til å levere gode banktjenester og nå sine mål inneværende år.

Artikkeltags