"Boikott av TV-aksjonen: Populistisk og usolidarisk"

Av
DEL

LeserbrevSenterpartiet benytter innsamlingen til bekjempelse av et av vår tids store miljøproblem i TV-aksjonen til å boikotte en meningsmotstander. Problemet til Senterpartiet er bare det at det er de som sitter med ansvaret for rovdyrpolitikken i Norge.

Rovdyrspolitikken i Norge vedtas på stortinget. Vedtaket som i dag er gjeldende for rovdyrspolitikken er Vedtak 687, Representantforslag fra stortingsrepresentantene Martin Kolberg, Ketil Solvik-Olsen, Erna Solberg, Dagfinn Høybråten, Trygve Slagsvold Vedum, Bård Vegar Solhjell og Trine Skei Grande om endringer i forvaltningen av rovvilt, også kalt «Rovdyrsforliket».

Og ja du leste riktig, Senterpartiets Trygve Slagsvold Vedum har ikke bare stemt for vedtaket, han var med å fremme forslaget på Stortinget. Sp er uten tvil ansvarlig for rovdyrspolitikken som føres i Norge. Så er det mange som uenige i hvordan dette håndheves, og mange som har andre syn på saken, det kalles for demokrati. I et demokrati er det viktig å få frem alle synspunkter, ikke bare de synspunktene man liker selv.

Det er en del ting ordføreren i Hattfjelldal må ha glemt før han la frem denne saken:

1. Interesseorganisasjoner er viktige i demokratiet, selv om de kan være slitsomme og mener andre ting enn seg selv, så er retten til å organisere seg fundamental i Norge. At man prøver å strupe WWFs jobb for å bekjempe plast i havet for å ha andre meninger enn seg selv på et annet område bryter med de liberale demokratienes fundament.

2. Sp er selv ansvarlige for dagens politikk, på tide å stå for det man har vært med på.

3. Hattfjelldal kommunes situasjon er svært alvorlig, med store budsjettunderskudd og fraflytning. Likevel bruker ordføreren mye tid på å kokkelere med ordførerkolleger for å fremme et slikt populistisk forslag som kun vil gi kommunen negativ omtale. Bruk heller energien på å løse problemene kommunen står i!

4. Hvilket signal sender man til barn og unge med et engasjement for miljø? Er uenighet med en interesseorganisasjon viktigere enn å bekjempe et av vår tids største miljøutfordringer?

5. Her driver man med «splitt og hersk teknikker», i stedet for en åpen debatt etablerer man en holdning om at enten er du for eller i mot oss. (Når du har lest ferdig innlegget er du sikkert veldig for eller i mot det jeg skriver også).

Jeg vil oppfordre alle til å støtte opp om TV-aksjonen som en landsomfattende dugnad for å bidra i kampen mot plastforsøpling i havet.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags