Tiden hvor du må se sport fra Helgelendingen på en liten skjerm er forbi.

Amedia og Helgelendingen kan nå tilby Direktesport som app for smart-tv og Apple tv. Det betyr at du kan se for eksempel Bodø/Glimts Europa-kamper og all annen lokal sport rett på tv-en, i stedet for mobil, nettbrett eller desktop.

Appen er tilgjengelig på smart-tv fra LG og Samsung. Last ned appen til Direktesport i din app-butikk og logg inn som normalt. Det finnes et par restriksjoner for hvilke TV-apparater som kan laste ned appen. Sjekk ut den tilgjengelige informasjonen under "Se Direktesport på TV".

Hvis du skulle være på farten uten mulighet til å koble opp datamaskinen til tv-en kan også Helgelendingens app benyttes på mobil og nettbrett. Appen har en egen fane ved navn «Direktesport».

Et annet alternativ er å benytte seg av Airplay eller Chromecast for å speile skjermen fra mobil/pc til TV-skjerm.

Direktesport er en felles plattform for alt av sportssendinger i Amedia. Her serveres en bred meny av innhold, blant annet 2. divisjon og 3. divisjon i fotball for menn, Toppserien i fotball for kvinner, håndball fra REMA 1000-ligaen for både menn og kvinner, ishockey, volleyball, basketball, trav, motorsport og masse masse mer.

– Våre aviser har de siste årene sendt flere tusen sendinger med fotball, håndball og ishockey, friidrett, langrenn og en rekke andre idretter. Vi har opplevd stor interesse blant våre abonnenter for dette tilbudet som de hittil har kunnet se vi pc, mobil eller brett. Nå bretter vi det ut i storformat og lager apper for smart-tv, sier Helge Birkelund som er direktør for sportsutvikling i Amedia.

Slik tar du i bruk Direktesport:

  • Smart-tv (LG og Samsung) og Apple TV: Last ned appen Direktesport og logg deg inn med din aID-bruker
  • Mobil/nettbrett/desktop: Last ned Helgelendingen-appen og velg Direktesport i menyen eller gå inn i din nettleser på helg.no/direktesport. Logg deg inn med din aID-bruker

Slik blir du abonnent i Helgelendingen eller Direktesport:

Dette er en aID-bruker:

  • Når man kjøper abonnement i Helgelendingen og Amedia, følger det med fire ytterligere brukere til abonnementet. Disse brukerne har vi valgt å kalle aID-ere. Fire medlemmer av husstanden kan f.eks. opprette sin egen aID i abonnementet og på den måten ha sin egen bruker.
  • For å få oversikt over/legge til aID-brukere fra nettleser: Gå inn på www.helg.no/dele, rull ned til menyen hvor det står "Del abonnementet med familie i husstanden min
  • For å få oversikt over/legge til aID-brukere fra Helgelendingen-appen: Trykk meny-tegnet oppe i høyre hjørne, velg Del abonnementet