Bli med på en gøyal fotokonkurranse onsdag

I morgen vil vi invitere deg med på en fotoaktivitet.

DEL

Du kan selv bestemme om du vil være inne eller ute, men hvis været tillater det håper vi du går ut. Du skal lage en optisk illusjon, eller perspektivhumor som mange kaller det. Her er perspektiv et viktig stikkord. Denne måten å ta bilder på er både morsom og kreativ. Det finnes et utall av motiv.

Uansett om du er inne eller ute skal det være mennesker med i illusjonen.

Hvis du er ute kan bildet i tillegg inneholde en snøskulptur eller en ting, en vinteraktivitet eller et naturfenomen Hvis du er inne skal bilde i tillegg inneholde påskepynt, puslespill/brettspill eller en kortstokk.

Legg gjerne bildet ut på instagram med #påskeivefsn #helgelendingen

PS! De morsomste bildene kommer i papirutgaven av Helgelendingen etter påske

En liten innføring:

Det gjelder å jukse med proporsjonene for å skape en effektfull illusjon.

Ved å utnytte avstanden mellom mennesker eller objekter er det utrolig lett å få vanlige mennesker til å ligne kjemper, eller å få en bil til å se ut som en lekebil.

Den kreative tilgangen til å oppnå en helt spesifikk visuell effekt kan vi meget lett overføre til fotografiet. Det er til og med riktig morsomt, for bare fantasien setter grensene for hva man kan gjøre når tyngdekraften skal utfordres.

Det handler grunleggende om å kontrollere perspektivet med henblikk på å skape en optisk illusjon. Når det er gjort riktig, kan man oppnå de mest utrolige resultater – helt uten bruk av for eksempel Photoshop. Det er ganske enkelt en perfekt måte å ufordre hjernen til å tenke motsatt og se nye fotomuligheter.

Derfor kan du nå gå ut på oppdagelsesferd og kikke på omgivelsene på en ny måte og utnytte ekstreme kameravinkler samt eksperimentere med dybden.


Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags