(RanaBlad): Den unge mannen fikk førerkortet 16. juli i år. Onsdag kveld, 13 dager senere, ble det beslaglagt. Atpåtil etter å først ha blitt stoppet av politiet på Fauske tidligere på ettermiddagen.

– Patruljen på Fauske fikk ikke en god nok måling til å kunne reagere skriftlig, men kjøringen var såpass graverende at han ble stoppet og gitt en formaning. Men det hjalp tydeligvis ikke i det hele tatt, sier Ivar Bo Nilsson ved operasjonssentralen til politiet i Nordland.

– Han fikk en kort karriere på veien, og vi kan bare håpe han bruker ventetiden til han kan kjøre opp igjen godt til å tenke gjennom hvordan man bør kjøre, sier Nilsson.

På operasjonssentralen vil de ikke gå nærmere inn på hjemkommune, men 18-åringen er fra Salten.

I det hele tatt melder Nilsson om mye hasardiøs kjøring for tiden, og de får inn mange meldinger i tillegg til at det er både store og små ulykker.

– Vi trodde kanskje det skulle bli bedre i år når hovedtyngden av trafikanter er norske. Men jeg vet ikke hva jeg skal si, sier Nilsson, som legger til at han ikke har noen statistikk foran seg til å sammenligne med i fjor.

Det eneste han er sikker på er at folk som er ute og kjører må ta det med ro. Særlig kommer det mange meldinger fra hovedveiene i fylket.

– Om du må ut å kjøre så hold din plass i rekken og følg godt med, er den klare oppfordringer fra Nilsson.