– Det er merkelig at vi ikke har en aktiv forening her i Vefsn, når de klarer det i nabokommunene. Det vil vi gjøre noe med, sier Eilert Hatten og smiler.

Vi treffer han på et møterom på Parken bo- og servicesenter i Mosjøen, sammen med Anne Kristine Gimse, Anna Jakobsen, Ståle Enge og Ragnhild Forså.

Der legger kvintetten planene om å blåse nytt liv i det som het Mosjøen og Omegn Pensjonistforening, men nå under navnet Vefsn pensjonistforening. Med i interimsstyret er også Kjell Arne Engelsø, men han var ikke til stedet da Helgelendingen var innom.

– Den gamle foreningen står fortsatt som aktiv i Brønnøysundregistrene, men det er flere år siden det har vært noe aktivitet, forklarer Hatten.

– Veldig interessert

Klokka 11.00 den 24. november arrangerer de stiftelsesmøte på Hotell Milano i Mosjøen, hvor de skal vedta vedtekter, velge tillitsvalgte og sette sammen et styre for den nye foreningen. Den vil bli Vefsns lokale avdeling i den nasjonale interesseorganisasjonen Pensjonistforbundet.

– Vi er veldig interessert i å komme i kontakt med pensjonister som vil bli medlem eller som kunne tenke seg å bidra i styrearbeidet, sier Forså.

Tanken på å starte opp igjen et lokallag her i Vefsn kom etter at Pensjonistforbundet Nordland arrangerte informasjonsmøte i Mosjøen den 28. august i år.

– Vi har undersøkt litt, og det viser seg at det er noen hundre i Vefsn som allerede er meldt inn i Pensjonistforbundet, selv om det ikke finnes noe aktivt lokallag, sier Hatten.

Ingen politiske preferanser

Sosiale sammenkomster, kamp mot ensomhet og digital opplæring er noen av tingene gjengen ønsker å ha et lokalt fokus på.

– Dette er noen av tankene vi har, og folk som har andre forslag eller innspill må gjerne ta kontakt. Vi håper så mange som mulig vil melde seg inn, sier Forså.

Nasjonalt engasjerer Pensjonistforbundet seg i en rekke saker for å ivareta interessene til medlemmene sine. Gjennom å danne lokale avdelinger blir det også muligheter for grasrota å komme med forslag lokalt og sende de videre opp i systemet.

– Det er en interesseorganisasjon, og den har ingen politiske partipreferanser. Målet er hele tiden å jobbe for sine medlemmer opp mot de som til enhver tid sitter ved makten. Så er det verdt å nevne at man fortsatt kan tilhøre en annen etablert pensjonistgruppe, for eksempel på den tidligere arbeidsplassen sin, og fortsatt være medlem her også, sier Hatten.