Blar opp tre millioner til gode møteplasser: – Her er det mange som kan søke

Ønsker søknader: F.v avdelingsleder Jan Øyvind Westby og eiendomsmeklerfullmektig Sander Meisfjord ved EiendomsMegler1 i Mosjøen håper vefsningene søker om støtte fra Samfunnsløftet.

Ønsker søknader: F.v avdelingsleder Jan Øyvind Westby og eiendomsmeklerfullmektig Sander Meisfjord ved EiendomsMegler1 i Mosjøen håper vefsningene søker om støtte fra Samfunnsløftet. Foto:

EiendomsMegler 1 Nord-Norge og Samfunnsløftet går sammen for å skape gode møteplasser i nabolag, idrettslag og tur- og bygdelag i hele landsdelen.

DEL

– Vi har satt av tre millioner kroner til noe av det folk ønsker seg aller mest akkurat nå – men ikke kan få: Nærhet. Derfor utfordrer vi nå nordnorske velforeninger, borettslag, bygdelag, idrettslag og turlag til å bli med å skape møteplasser i nabolag og lokalsamfunn, sier Jan Øyvind Westby, avdelingsleder ved EiendomsMegler 1 Mosjøen i en pressemelding.

Initiativet er et samarbeid mellom EiendomsMegler 1 i hele Nord-Norge, og Samfunnsløftet.

– Sammen ønsker vi å bidra til å skape gode nærmiljø gjennom samlingspunkter der alle kan bli enda bedre kjent. Det kan være på lekeplassen utenfor blokka, i slutten av blindveien eller ved siden av fotballbingen. På alle sånne plasser der vi møtes, men som kunne blitt enda bedre med litt tilrettelegging, sier eiendomsmeklerfullmektig Sander Meisfjord.

Alt blir bra

Å bidra til å lage nye møteplasser under rådende koronarestriksjoner med én meters avstand, er ifølge avdelingslederen også noe de har tenkt nøye på.

– Akkurat nå skal vi holde avstand, vi skal ikke håndhilse på den nye naboen og vi skal holde minst én meter mellom oss på benken. Men så vet vi: Alt blir bra. Vi skal møtes igjen, og det er det vi forbereder oss på nå, sier Westby som mener at man på Helgeland allerede er hyggelige og sosiale.

– Det handler bare om å legge enda bedre til rette for det å møtes rundt omkring når vi igjen kan gjøre det. Vi vet at det allerede finnes mange slike plasser som for eksempel Mosåsen, Marsøra og Baågneset, men som gjerne skulle hatt det «lille ekstra». Eller at det er mange som har et sted der de har tenkt at her hadde det vært perfekt med en gapahuk og en bålpanne for å skape et godt sted å møtes. Da er vårt bidrag tre millioner kroner som skal brukes til bålpanner, benker, gapahuker og plantekasser.

Utbytte

EiendomsMegler 1 Nord-Norge er et datterselskap av SpareBank 1 Nord-Norge. Alle som bor i nord eier SpareBank 1 Nord-Norge, og som største eier får landsdelen også den største andelen av overskuddet.

– Vi kaller det Samfunnsløftet, som er navnet på vårt samfunnsutbytte. Utbyttet går til prosjekter og tiltak som løfter landsdelen videre. Som eiendomsmekler er vi med på dette fordi vi vil mer enn å bare selge boliger. Vi vil også skape gode naboskap. Folk skal trives, og de må gjerne få andre til å trives. Det er lett for ungene, de møtes i løypa eller i bingen. Vi voksne trenger kanskje en liten ekstra dytt og en møteplass rett og slett, sier Westby som oppfordrer vefsningene til å søke i vei før søknadsfristen den 15. november.

– Her er det mange som kan søke. Velforeninger, borettslag, bygdelag, idrettslag og turlag – alle kan søke, enten det er på nye møteplasser eller å fornye den gamle. Det er fullt mulig å få midler til Mosjøen, og senest i mai fikk skileikanlegget på Kippermoen en million kroner. Det ildsjelene må stille med selv, er et sted å skape møteplassen og en liten dose dugnadsvilje for å skru sammen benkene og løfte bålpanna på plass.

Digitalt søknadsskjema finner du her.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken