Gå til sidens hovedinnhold

Bjørn Tore blir ny konserndirektør i Sparebank 1 Nord-Norge: – Det kjennes ekstra godt

Etter nesten 20 år i Oslo, Singapore og Beijing returnerer Bjørn Tore Markussen (51) til Tromsø. Neste stopp blir SpareBank 1 Nord-Norge.

– Jeg skal ikke si at det alltid har vært planen en dag å skulle returnere til Nord-Norge, men jeg innrømmer gjerne at det kjennes litt ekstra godt å flytte hjem, sier han i en pressemelding.

Markussen blir nå konserndirektør for Innovasjon og forretningsutvikling i SpareBank 1 Nord-Norge. Han mener at han bringer med seg både kunnskap og erfaring som vil komme konsernet til gode.

– Både gjennom årene mine i Det Norske Veritas, Capgemini og kanskje særlig gjennom de siste årenes erfaringer fra etableringen av The Ocean Data Platform med World Economic Forum og Aker-systemet, har jeg jobbet med innovasjon og digital transformasjon. Så der er jeg godt påkledt. Dessuten mener jeg at jeg har en god energi med meg, og det er viktig når man driver med utvikling. Man skal ha folk med seg og skape framtidsbilder som inspirerer. Jeg håper mine nye kolleger kommer til å kjenne på at jeg har disse egenskapene, sier Markussen.

Konsernsjef Liv B. Ulriksen er svært fornøyd med å ha fått Markussen med på laget.

– Bjørn Tore er akkurat hva vi trenger. Han har den unike blandingen av bred utdanning, bred og relevant erfaring og de riktige personlige egenskapene. Han har i tillegg et stort nettverk både nasjonalt og internasjonalt, og akkurat det er viktig i en den rollen han nå får. Vi vet at innovasjon i større og større grad innbefatter både partnerskap og det å bygge videre på det andre alt har skapt. Der har han et svært godt utgangspunkt. Og så synes jeg jo det er fint at vi får kloke nordlendinger til å flytte hjem. Landsdelen trenger det, sier hun i pressemeldinga.

Markussen starter i stillingen 1. august 2021.

Kommentarer til denne saken