Sier nei til søndagsåpent

IKKE PÅ SØNDAGER: Flertallet i kommunestyret i Vefsn sier nei til mer søndagshandel.

IKKE PÅ SØNDAGER: Flertallet i kommunestyret i Vefsn sier nei til mer søndagshandel.

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Kommunestyret i Vefsn sier nei til økt søndagshandel dersom regjeringen åpner for at kommunene kan vedta dette.

DEL

Det er klart etter et vedtak i kommunestyret onsdag.
Det var Rødts Gunnvald Lindset som tok opp saken i en interpellasjon i kommunestyret.


I Lindsets interpellasjon heter det blant annet at «mange er bekymret, og med rette, over at det åpnes for økt søndagshandel. Varehandelen er Norges nest største næring og sysselsetter 370 000 ansatte.

Dersom regjeringen vil gjøre søndag til den nye arbeidsdagen vil det også få betydelige konsekvenser for de bransjene som er tilknyttet varehandelen. Renhold, lager, transport, vektere, produsenter, leverandører for å nevne noen. Søndagsåpne kjøpesentre betyr at også frisører og ansatte på kafeer blir pålagt søndag som arbeidsdag».


Flertallet av Mosjøen næringsforenings medlemmer innen handel, har også gått mot at det skal åpnes for søndagsåpne butikker i Vefsn. Det samme har LO gjort.


23 representanter stemte for Lindsets forslag, mens 12 representanter – fra Frp, Høyre, en fra Venstre og en fra Senterpartiet – ønsket å åpne for økt handel på søndager.


Slik kommenterer Bjørn Larsen, Frps gruppeleder i kommunestyret og leder av Mosjøen næringsforening, vedtaket på Facebook:


«Det er noen ganger trist å bo i annerledeslandet også kjent som molbolandet. I dag har ordfører og flertallet av kommunestyret vedtatt at uansett om Stortinget gir kommunestyret frihet til å bestemme om vi skal tillate søndagsåpne butikker, så SKAL Vefsn si nei. Dette uten å vite hva våre nabokommuner vil gjøre. Handelslekkasje driter vi i. Så hvis Stortinget i sin visdom skulle gi kommunestyrene makta over dette, så vel bekomme naboer. Bygg ut og ha åpent. Markedskreftene drar oss til dere. Og vefsningene kommer. SNAKK om å male seg inn i et hjørne».
 

Artikkeltags