Gå til sidens hovedinnhold

Varmet opp med Vasaloppet

Artikkelen er over 5 år gammel

Det er mange måter å lade opp til Birkebeinerrennet på. Werner Reinfjord valgte å gå de 90-kilometerne mellom Sälen og Mora mindre enn to uker før Birkebeinerrennet.

– Jeg fikk lyst til å prøve Vasaloppet da jeg satt foran fjernsynsskjermen og fulgte med på TV-sendingene. I tillegg hadde jeg hørt mye positivt om arrangementet fra Nils Andre. Summen av dette gjorde at jeg meldte meg på i år. Det ble faktisk en større opplevelse enn jeg hadde sett for meg da jeg dro dit. Det til tross for at jeg hadde ganske store forventninger, sier førstegangsdeltakeren som i dag legger ut fra Rena i Birkebeinerrennet.

Spent før start

Werner legger ikke skjul på at han var spent på hvordan det ville bli å gå med ni mil i de svenske skogene.

Det skulle vise seg at det gikk ganske så problemfritt for Sømna-løperen som ble klokket i mål på 5 timer og 45 minutter. Det førte til at han hadde over 20 minutter til gode på medaljekravet. Mange av de som deltar i Vasaloppet jakter med på medaljen som henger forholdsvis høyt i klassikeren.

Langt bak i køen

Werner måtte som debutanter flest finne seg i å startet et godt stykke bak i køen. Det bød på noen utfordringer i starten,

– Det var litt av et skue da nesten 16 000 løpere skulle inn i den første motbakken etter starten. I Birkebeinerrennet og de fleste andre turrenn er det puljestarter. I Vasaloppet starter alle samtidig. Dermed blir det kamp om posisjoner, sa Werner som brukte lang tid på de første kilometerne. Han fant sin plass i køen og hadde det ikke travelt med å komme seg frem.

Reinfjord har fire merker i Birkebeinerrennet og satser på sitt femte i dag.

Kommentarer til denne saken