Bilcross på Vedal

Thea Finsaas vant løpet på søndagen.

Thea Finsaas vant løpet på søndagen. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Forrige helg var det bilcross på Vedal motorstadion i Brønnøy kommune.

DEL

I Juniorklassen fra Grane NMK stilte Thea Finsaas (540), søskenbarnet Bent Inge Sørensen (277), Hege Moheim (39), og Simon Johansen (19).

I åpen klasse kjørte  Jim Håkon Skundberg (17), Lars Bråten (16) og Kristoffer Abelsen (19).

Damene først
Thea Finsaas hadde noe bilproblemer på lørdag, men  ledet b-finalen suverent helt til hun måtte bryte løpet grunnet havari.
Hun viste derimot bare eksos til gutta og jentene som lå bak henne på søndagen. Da ledet hun suverent fram til målgång. Rett bak på en god 2. plass kom Simon Nyheim, NMK Brønnøy, og klubbvenninne Hege Moheim på 3. plass.

Bent Inge Sørensen kjørte suverent i alle de tre innledende rundene lørdag og gikk til topps i a-finalen. Søndag fikk han havari, og måtte derfor bryte etter 2 omgang.

Hege Moheim kjørte så godt at hun gikk rett i a-finale lørdag og søndag. A-finalen lørdag endte med et uheldig møte med rekverket, slik at hun måtte bryte og endte opp på 6 plass.

Simon Johansen fra Mosjøen endte opp på 7. plass lørdag og 6. plass på søndag.  Han kjørte sitt første løp med lånt bil av teamkamerat Kristoffer Abelsen fra Mosjøen.  Abelsen  endte selv  opp på 8. plass søndag. Det var hele 11 juniorer til start lørdag og  ti på  søndagen på Vedal motorstadion.

Gammel  veteran

I åpen klasse kjørte Lars Bråten fra Susendal sitt første løp på Vedal etter å ha vært borte fra bilcrossen i 20 år, men kjøreegenskapene var ikke glemt. Han tok 6. plass lørdag og 2. plass på søndag. Klubbkamerat Jim Håkon Skundberg som begynte sin bilcrosskarrierre i 2014 er også fra Susendal kom inn som nr. 4 lørdag og 3. plass på søndag.

Gode hjelpere
Leder for NMK Brønnøy, Ståle Benjaminsen, er selv godt fornøyd med arrangementet.
- Jeg er veldig fornøyd. Jeg stilte selv til løp, men bilen havarerte så dermed gikk jeg inn som speaker på søndag, sier Benjaminsen.

Han forteller at de har fått en flott ny bane på Vedal som de har fått gode tilbakemeldinger på.

- Det er flott å være der å kjøre, og vi håper på at enda flere kommer å bruker anlegget. Så må vi få skryte av alle de frivillige som hjelper til både før, under og etter løpet. De gjorde en fantastisk jobb i helga som var, sier Benjaminsen.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags