Kontrollerer scootertrafikken

Stasjonssjef : Lisbeth Aarvik.

Stasjonssjef : Lisbeth Aarvik.

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Politiet samarbeider med Fjelltjenesten og Statens Naturoppsyn om vinterens kontrollvirksomhet. Bruk av helikopter kan bli aktuelt også i år. Ved Mosjøen politistasjon har forberedelsene til årets vintersesong startet, og stasjonssjef Lisbeth Aarvik mener politiet er godt forberedt.

– Tilbakemeldingene fra publikum om tidligere kontroller har vært gode. Det er mange som forventer og ønsker at politiet skal gjennomføre kontroller. Det skal vi sørge for. SNO og Fjelltjenesten er også gitt begrenset politimyndighet, så man plikter å stoppe også for disse, forteller Aarvik.

Målet med kontrollene er at folk skal ferdes lovlig. Aarvik kjører scooter selv og har inntrykk av at de fleste er påpasselige med å holde seg innenfor regelverket. Likevel foregår det mye ulovlig kjøring, særlig utenfor løypenettet.

– Hvis det blir tildelt midler slik det har blitt tidligere år, kommer vi til å benytte helikopter i leting etter ulovlig kjøring i utmark, sier Aarvik.

Hun legger vekt på at det skal være en oppdagelsesrisiko hvis man velger å bruke snøscooteren på feil måte.

– Løypenettet legger til rette for at scooterkjøring kan foregå lovlig. Jeg vil oppfordre alle om å kjøre sikkert og holde seg innenfor de lover og regler som er satt. Da kan alle få fine opplevelser i årets scootersesong, avslutter Aarvik.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken