Film er best på (ute)kino

UTEKINO: «Jul i Flåklypa» skal vises som utekino på torget i Mosjøen lørdag 8. desember. Aleksander Nordaas (t.v.) stiller sine filmer til disposisjon i tillegg.  – «Rallskanken» er nok den mest julete filmen, sier han. Frode Gullhav i Helgeland Event lover høyballer som kinoseter, kaldt vintervær og god stemning.

UTEKINO: «Jul i Flåklypa» skal vises som utekino på torget i Mosjøen lørdag 8. desember. Aleksander Nordaas (t.v.) stiller sine filmer til disposisjon i tillegg. – «Rallskanken» er nok den mest julete filmen, sier han. Frode Gullhav i Helgeland Event lover høyballer som kinoseter, kaldt vintervær og god stemning.

Artikkelen er over 1 år gammel

Hva skjer når Flå-klypa og Rallskanken kakker seg på lag? Jo, da blir det jul på torget.

DEL

– Alle i vår aldersgruppe har vel et forhold til Flåklypa. Jeg har ikke sett «Jul i Flåklypa» ennå, men den handler jo om at de mangler snø til jul, så sånn sett passer den jo veldig godt til Julebyen Mosjøen, sier Frode Gullhav i Helgeland Event.

Nå skal det sies at det blir snøfall til Julebyen Mosjøen ringes inn for fullt – om værgudene gjør som bestilt.

– Det er i alle fall en familievennlig film. Det er bare å benke seg ned å se den, melder filmskaper Aleksander Nordaas. Lørdag blir det utekino ved scenen på torget, med Flåklypa som hovedfilm. I tillegg stiller Nordaas sine barnefilmer – Rallskanken, Mr. Mjukis og Bædi & Børdi – til disposisjon i sakens anledning. Rallskanken vises for øvrig på NRK Super julaften.

Tromsø, New York og Mosjøen

«Jul i Flåklypa» varer i 1 time og 16 minutter, mens «Rallskanken» og «Mr. Mjukis» nøyer seg med ti minutter på lerretet.

– Det blir litt kaldt, så vi oppfordrer folk til å kle seg godt, sier Gullhav. Han legger til at utekino var en ide som kom opp under en workshop i Mosjøen næringsforening. Nå er utstyret leid inn og alt er klappet og klart til utekino i Julebyen Mosjøen. Lerretet er på 3,66 x 2,10 meter.

– Tromsø internasjonale filmfestival har jo hatt utekino på torget i flere år, sier Nordaas, mens Gullhav drar paralleller til et besøk i New York.

– Der hadde de oppblåsbart lerret. Det var sikkert over 5.000 mennesker som satt og så på gamle Tom & Jerry-filmer. Jeg håper at utekino blir en suksess her også.

Logistikken er på plass

«Kinosjefen» mener det er viktig å framheve byens filmskapere, mens Nordaas mer enn gjerne donerer visningsretten på hjemmebane.

– Alle vinner på det.

– Hva synes du om Julebyen Mosjøen?

– Helt fantastisk! De girer sånn på. Jeg kan ikke se annet utfall enn at dette blir veldig bra.

– Kommer dere i mål?

– Ja, det gjør vi. På julegrantenninga var det jo smekkfullt og nå er det full fart med forberedelser til fredagen. Det meste av logistikken skal være på plass, så er det bare å montere for fullt på nattmorgenen, sier Gullhav.

– Du sover godt om natta?

– Ja, det har jeg lært meg av etter hvert. Det eneste som bekymret meg var Tiendebytte – på grunn av været. Nå er værutsiktene veldig bra. Snøen kommer på onsdag. Mer enn det vil jeg ikke håpe på.

 

Artikkeltags