Fakkeltog til grøtrekord: – Jeg kommer nok til å være trøtt

GÅR FOR REKORD: Olderskog skole endrer skolestart til klokka 07:00 på fredag, og hele skolen skal gå i fakkeltog til Sjøgata for å delta på verdensrekordforsøket i grøtfrokost. Foran fra venstre: Victoria Svenning, Trine Bukten og Birk Aakervik.

GÅR FOR REKORD: Olderskog skole endrer skolestart til klokka 07:00 på fredag, og hele skolen skal gå i fakkeltog til Sjøgata for å delta på verdensrekordforsøket i grøtfrokost. Foran fra venstre: Victoria Svenning, Trine Bukten og Birk Aakervik.

Artikkelen er over 1 år gammel

Olderskog skole flytter skolestarten til 07:00 og går i fakkeltog til grøt-frokost i Sjøgata på fredag.

DEL

– Jeg kommer nok til å være trøtt, for jeg pleier å stå opp klokken sju om morgenen til vanlig, innrømmer Victoria Svenning.

– Jeg står opp klokka seks. Jeg tror det blir artig, legger Birk Aakervik til.

– Alle var positive

De to femteklassingene fra Olderskog skole skal begynne på skolen halvannen time tidligere enn vanlig på fredag. Årsaken? De skal gå i fakkeltog til Sjøgata og bidra til verdensrekordforsøket i julegrøtbord.

– Vi hadde mange elever som i utgangspunktet uansett skulle på skolegudstjeneste og kulturskolens forestilling på dagtid. Så da jeg hørte at det skulle være verdensrekordforsøk tenkte jeg at ungene kunne få grøt til frokost, sier Trine Bukten, inspektør ved Olderskog skole.

– En tredjedel av elevene våre busses inn til skolen, men alle de ansatte og medlemmene av FAU jeg snakket med var bare positive og sa at dette måtte vi få til. Bussene går som normalt, men nå har jeg fått bekreftet at alle elevene kommer klokka sju, foreldre eller andre bidrar med å kjøre dem. Sånn er det på Olderskog!, slår Bukten fast.

Toppluer og fakler

1.–4. trinn på skolen møter ved Coop Extra, mens 5.–7. trinn møter ved skolen, før alle går nedover til Sjøgata. Skolen har gått til innkjøp av 300 fakler som de voksne skal gå med.

– Så har vi oppfordret ungene til å gå med røde toppluer og kofter eller liknende, sånn at de likner på smånisser. Vi har 311 elever og nesten 50 ansatte. I tillegg har mange foreldre sagt at de blir med, så jeg tror faklene får bein å gå på, sier Bukten.

– Jeg håper på godt vær og julestemning. Jeg har bare fått positive tilbakemeldinger. Og så får elevene ta helg halvannen time tidligere, sier Trine Bukten.

Fakkeltogideen til Olderskog skole ser for øvrig ut til å ha spredt seg, for også 5.–7. trinn ved Kulstad skole har gitt beskjed til Helgeland Event om at de skal gå til byen for å delta på grøtfrokosten.

Gleder seg

Victoria Svenning og Birk Aakervik gleder seg til å delta på verdensrekordforsøket.

– Jeg har en halv meter lang nisselue, forteller Victoria.

– Hvordan blir det å starte skoledagen med å spise da?

– Grøt er ikke akkurat favoritten ..., sier Victoria.

– Det er ikke det beste.. men det er jo godt, sier Birk.

Artikkeltags