Dette skjer i Mosjøen

SENKENDE SKULDRE: Førjulstida er ikke bare stress og kav. Det er en rekke konserttilbud som kan lyse opp mørketida, blant annet «en time før jul» i Mosjøen kulturhus. Anne Sofie Mentzen og Kenneth Søttar er blant musikerne som deltar. Foto: Morten Klaussen

SENKENDE SKULDRE: Førjulstida er ikke bare stress og kav. Det er en rekke konserttilbud som kan lyse opp mørketida, blant annet «en time før jul» i Mosjøen kulturhus. Anne Sofie Mentzen og Kenneth Søttar er blant musikerne som deltar. Foto: Morten Klaussen

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Onsdag 5. desember

Geir Gisnås m.fl. orienterer om hjelpearbeidet som Linda og Stig Ove Abildsten Gisnås driver i Kenya. Det skjer kl. 18.00 på Mosjøen bedehus. Møtet er åpent for alle. Samvær med kaffe i peisestua etter møtet.

Torsdag 6. desember

Klokka 19:00 er det salmekveld med fokus på advent i Dolstad kirke. Salmene er en viktig del av vår kulturarv. Denne kvelden tar vi fram adventstidens vakre tekster og melodier. Vi synger sammen, og får hjelp av Tina Angelica Lønnum som allsangleder. Tangentene trakteres av Øivind Mikalsen og dagens gjest er Tone Larsen. Det blir anledning til å komme med sangønsker fra salmeboken. Kari Sjursen binder det hele sammen og inviterer til kirkekaffe i prestegården etterpå.

Vefsn kulturskole gir publikum ekte julestemning med ei flott og variert forestilling av, med og for barn torsdag klokka 18.00. Tradisjonen tro er det «Glade jul» som er gjennomgående tema, og det blir julesanger, ballett & jazzdans, musikk, kunstutstilling, skyggeteater og herlige musikalnumre.

Fredag 7. desember

Stor grøtfest i Sjøgata kl. 08.00 der det skal settes verdensrekord i grøtspising. TV2 sender fra Mosjøen i sin «God Morgen Norge»-sending. Det blir underholdning og show langs hele Sjøgata og julemarked på Torget.

Schubert og Beethoven står på programmet på lunsjkonserten på Kulturverkstedet fredag kl. 12.00.

Lørdag 8. desember

Stort julemarked i Mosjøen med blant annet utekino på Torget.

Eventyrlørdag på kultursenteret kl. 12.00 med juletema. Passer like godt for barn som for voksne som trenger et pusterom i alt julestresset!

Vefsn kulturskole gir publikum ekte julestemning med ei flott og variert forestilling av, med og for barn lørdag klokka 15.00. Tradisjonen tro er det «Glade jul» som er gjennomgående tema, og det blir julesanger, ballett & jazzdans, musikk, kunstutstilling, skyggeteater og herlige musikalnumre.

Barne- og ungdomskorene i Dolstad, Drevja og Elsfjord arrangerer julemarked og kafé på Mosjøen bedehus 8. desember kl. 12.00. Salg av egenprodusert julepynt, bakervarer (saupkaker, havrekjeks, havreflarn, krumkaker m.m.) og et lite bruktmarked.

Lørdag 8. desember klokka 10.00 er det bokdag på Vefsn bibliotek. Hornmusikken Fram spiller. Blant deltakerne er Tor Martin Leines Nordaas, Magne Pettersen Gleinar som leser dikt av Kristian Halse, Dagrun Grønbech som presenterer boka «Livet i Flæsen», Kåre Hansen som presenterer boka «Petter Dass – Guds øyesteen», Are Halse og Kjell Øksendal presenterer «Vefsna-vassdraget: 10 år med tømmerfløyting», Anne Severinsen presenterer Anne Severinsen snakker om Vefsna som vinterveg, Kari Sommerseth Jacobsen snakker om nye funn omkring originalbroderiet til Nordlandsbunaden. Det blir også minneutstilling om Kristian Halse og eventyrstund for barn.

Søndag 9. desember

Julemarkedet fortsetter i Mosjøen med blant annet gammeldags juleverksted på Kulturverkstedet k. 12.00. Fyrverkeri i sentrum klokka 15.00.

Juleforestilling med Mosjøen Turn på Kippermoen idrettssenter kl. 12.00.

Torsdag 13. desember

Halsøy Songkor inviterer til den tradisjonelle Lucia-konserten i Dolstad Kirke 13. desember kl. 07.00. Velkommen til en koselig og stemningsfull morgenstund.

Drevja og Elsfjord barnekor ønsker velkommen til Luciakonsert med luciatog, barnekor og orgelmusikk torsdag 13. desember kl. 18.00 i Drevja kirke. På programmet står både kjente og ukjente julesanger, bl.a. utdrag fra julemusikalen «Vi kommer fra Østen». Med på konserten deltar også Dolstad gutte- og jentekor, Dolstad barnekor og orgelelever.

Torsdag 13. desember kl. 11.00 er det sang, andakt og bevertning på Mosjøen bedehus. Ellen Steffenrem synger.

Tradisjonen tro er Arnt Fredrik Hansen, Christin Eriksen og Berit Emma Forsmo tilbake med julekonsert på Kulturverkstedet i år også. Musikerne lover julestemning og et koselig avbrekk i julestria. Konserten starter klokka 19.00.

Også i år stiller gjengen bak «En time før jul» med julemusikk til senkede skuldre. I år har gjengen med noen flere av de kjente og kjære julesangene i tillegg til noen overraskelser. I Mosjøen kulturhus kl. 18.30.

Fredag 14. desember

«En time før jul» i kulturhuset kl. 18.30.

Lørdag 15. desember

Eventyrlørdag på biblioteket i Mosjøen klokka. 12.00.

Supergruppa og voksengruppa Fem synger julen inn i Dolstad Kirke klokka 17.00.

Søndag 16. desember

Kun to dager etter premieren i London overføres «Nøtteknekkeren» fra Royal Opera House ved Royal Ballet i London i sin helhet til Mosjøen Kino. Det skjer klokka 16.00.

Fredag 21. desember

Klokka 21.00 er det julekonsert i Dolstad kirke med hvilepuls og senkede skuldre. Den vakreste julemusikken presenteres av Dolstad kammerkor og ungdomskoret VefSing. Flere av byens flinke musikere deltar.

Lørdag 22. desember

Dette blir den store festkvelden på Fru Haugans for venner og bekjente som kommer hjem til Mosjøen for å feire jul. Hva passer vel bedre enn å få med seg Norges beste liveband? Loveshack feirer 20 år i 2018! De har spilt over .1500 jobber for flere hundre tusen mennesker.

Heim te`jul i Mosjøen kulturhus klokka 18.00. Anna Fauske og Andrea Moby Røreng er to av musikerne som har meldt at de kommer.

Julekos: Andrea Moby Røreng er blant musikerne som deltar på konserten «Heim te`jul» 23. desember.

Julekos: Andrea Moby Røreng er blant musikerne som deltar på konserten «Heim te`jul» 23. desember.

Søndag 30. desember

Romjulskonsert kl. 19.00 i Dolstad kirke med kirkemusikeren og 50 årsjubilanten Øivind Mikalsen og venner. Gratis inngang, men det blir anledning til å gi en gave til Barne- og ungdomskorenes reisefond. Ønsker du å bidra musikalsk, ta kontakt med jubilanten. Etter konserten blir det bursdagskake til alle.

Mandag 31. desember

Fellesoppskyting av fyrverkeri på Ørbradden kl. 18.00

Artikkeltags