ARRANGØR: Roar Møller er primus motor for ByfestVeko. Foto: Trond Odin Johansen
Trond Odin Johansen

Musikk for alle pengene

– Kunst, musikk, brød og sirkus for alle pengene, døgnet rundt, konstaterer Roar Møller, som for tiden er opptatt med forberedelsene til årets byfest og ByfestVeko under Festspillene Helgeland.
Publisert

Med hele 4.500 mennesker som var i Sjøgata i fjor på Byfesten, legger ikke Møller skjul på at det hele kommer til å bli mye større denne gang.

– Dette skal bli en smeltedigel for kunst, aktiviteter, musikk og mat. En plass hvor de besøkende skal få oppleve det beste av oss, forteller Møller.

Ikke en nisjefestival

– Dette er ikke en nisjefestival, hvor man kun kan høre for eksempel rock. Her skal man få kunne få de mest utroligste opplevelser gjennom kunst, musikk og mat, både tradisjonelt og ikke-tradisjonelt. Dette kjennetegner festivalen, samt Mosjøen.

Møller forteller at det vil bli mange konserter arrangert rundt omkring i byen, med både lokale og ikke-lokale navn.

– Det vil bli stor variasjon i hvilke artister som spiller på festivalen. Her er det noe for enhver smak, om en liker klassisk musikk eller rock.

Årets artister

– Årets headlinere under ByfestVeko er Ole Paus og Silya. Silya (jour.anm Silje Nymoen) er en relativt ny artist og jeg personlig ser på henne som en av de større norske artistene. Ole Paus kommer også, en person som aldri er uaktuell. Han er en sterk artist og er på hugget som aldri før, forteller Møller.

Ole Paus spiller på Gilles tirsdag 2. juli og Silya spiller på Gilles onsdag 3. juli. I tillegg til disse navnene, kommer det til å spille en rekke lokale artister på de forskjellige utestedene i Sjøgato, samt noen navn som enda ikke er offentliggjort.

Ole Paus: Spiller på Gilles Cafè og restaurant tirsdag 2. juli.

Ole Paus: Spiller på Gilles Cafè og restaurant tirsdag 2. juli.

Løfte lokale aktører

– ByfestVeko skal være et arrangement for Helgeland. Vi skal bruke de kreftene vi har her og løfte de lokale aktørene opp og fram; det er utrolig viktig at vi gjør dette. Det er, unnskyld uttrykket, jævlig mange flinke folk her i regionen.

– Fremdyrkingen av våre egne er hele grunntanken til Byfesten og ByfestVeko, noe som gjør at vi kun benytter oss av lokale artister under selve Byfesten, lørdag 6. juli. Vi ønsker også å vise at Sjøgato kan være et fantastisk konsertlokale, både inne på utestedene og ute i gata.

Under ByfestVeko finner vi flere lokale navn som Helgeland Gitarunion, Big Twist, We Love The 60’s og Poparkivet med venner. På Byfesten vil blant annet Drunken Sailor, Morten & Eskil uten D og Vefsndåsan spille.

– Det kommer til å bli vanvittig mye liv i byen, både under Byfesten, ByfestVeko og resten av Festspillene Helgeland, avslutter Møller.

HELGELAND GITARUNION: Spiller på Gilles Garden torsdag 4. juli.

HELGELAND GITARUNION: Spiller på Gilles Garden torsdag 4. juli.

DRUNKEN SAILOR: Spiller på Fru Haugans Hotel under Byfesten lørdag 6. juli.

DRUNKEN SAILOR: Spiller på Fru Haugans Hotel under Byfesten lørdag 6. juli.

Fakta

ByfestVeko kjennetegnes ved at det er levende musikk på alle scener, både inne og ute, og servering av mat og drikke på tradisjonelle og utradisjonelle steder. Trangt og trivelig og mange glade gjensyn. Byfesten er den desidert største happeningen i Mosjøen med opp til 5.000 personer samlet i Sjøgata-området. Byfesten avslutter ByfestVeko som arrangeres av Sjøgata næring og miljø. Fokuset til ByfestVeko er på å gi en scene til lokale artister og band, og fremme bruk av Sjøgata som konsertlokale.

Artikkeltags