Gå til sidens hovedinnhold

Bevarer trafikkstasjonen i Sandnessjøen likevel

Artikkelen er over 1 år gammel

Det kommer fram i en pressemelding fra samferdselsdepartementet like etter klokken 12 onsdag.

(iSandnessjøen)

– Konklusjonen er at dei fleste av tenestestadene som var foreslått nedlagt likevel held fram, men at det vil skje nokre endringar i tenestetilbodet. Mellom anna vil tenestetilbodet som var foreslått lagt ned i Sandnessjøen og Leknes likevel vidareførast, skriver statssekretær Ingelin Noresjø i pressemeldingen.

Det var i november i fjor at Statens vegvesen leverte sitt endelige forslag til ny tjenestemodell etter at saken hadde vært ute på høring siden i mai. Trafikklærer Torgeir Torgersen i Sandnessjøen slaktet begrunnelsen fra Vegvesenet som bemerket at:

«Sandnessjøen har et begrenset og ukomplisert fysisk trafikkmiljø, hvor det av trafikksikkerhetsmessige hensyn ikke anses som faglig forsvarlig å gjennomføre praktiske førerprøver. Trafikkmengden er i tillegg svært begrenset, noe som også taler for at det ikke er faglig forsvarlig å opprettholde tilbudet.

Førerprøvekandidatene ved Sandnessjøen trafikkstasjon er i liten grad bostedsregistrert på stedet, i kommunen eller nærliggende kommuner.»

Les også

Trafikkskole-sjef slakter Vegvesenets rapport: – Når de baserer seg på usannheter, da blir jeg forbannet

Nå snur altså regjeringen, og bevarer en rekke trafikkstasjoner rundt om i landet.

– For regjeringa er det avgjerande å sikre gode tenester for trafikantar i heile landet. Særleg for dei tenesta som framleis krev oppmøte må det vere eit tilgjengeleg tilbod rundt i heile landet. Vi har no nøye vurdert forslaga frå Statens vegvesen, men også lytta til innspel og forslag frå lokale aktørar, skriver Noresjø videre.

– Førarkort og køyretøyteneste er viktige for svært mange, både privatpersonar, næringsverksemd og lokalsamfunn, rundt om i heile landet. Det er viktig for ungdom som skal ta førarkort at dette kan skje utan for lang reiseveg og for mye fråvær frå skule, og det er viktig for næringsaktørar innanfor bilbransjen at dei ikkje må frakte køyretøya unødig langt for å få gjennomført de tenesta dei skal, sier hun.

Les også

Statens Vegvesen om hensynet til skoleelever: – Det er ikke tatt med i beregningen.

Les også

Ordførerkandidat kritisk til nedleggingsplaner: – Det blir rett og slett en dyrere tjeneste

Kommentarer til denne saken