Gå til sidens hovedinnhold

Bekreftet smitte blant flere av ungdommene fra Helgeland som deltok på samling i Gran

Den 2. – 6. august deltok om lag 100 ungdommer i i Operasjon Dagsverk (OD)-samling. Nå har flere av deltakerne fått påvist smitte med covid-19, med bosted ulike steder i Norge.

Samlingen fant sted på Hadeland Folkehøgskole i Gran kommune, og det er så langt bekreftet ni smittetilfeller.

– Det var ungdommer i alderen 13–18 år fra hele landet som deltok i samlingen. Totalt, med arrangører, foredragsholdere og noen fra skolens eget personale, var om lag 120 personer samlet under arrangementet, informerer Gran kommune.

Ved 13-tiden tirsdag, var til sammen ni av deltakerne bekreftet smittet. De smittede er bosatt i Oslo, Tromsø, Innlandet og i flere ulike kommuner på Helgeland.

– Deltakerne var i utgangspunktet fordelt i fem kohorter, men det har likevel vært noe kontakt mellom deltakerne i løpet av dagene. Derfor har vi valgt å sette alle deltakerne, og langt de fleste arrangørene i smittekarantene som nærkontakter, forklarer kommuneoverlege i Gran, Are Løken i pressemeldinga.

Ifølge kommuneoverlegen er det foreløpig ingen smittede bosatt i Gran, og kun et fåtall karantenesatte. Siden arrangementet fant sted i Gran kommune, er det likevel smittesporingsteamet her som arbeider med å spore smitten og sette nærkontakter i karantene.

– Videre oppfølging av smittede og karantenesatte overføres til hjemkommunene, sier Løken.

Kommentarer til denne saken