Begynner planleggingen av ny håndballsesong: Annullerer alle håndballseriene

FORBEREDER NY START TIL HØSTEN: – Vi begynner nå jobben med å planlegge neste sesong. Vi håper at den kan starte til vanlig tid i september/oktober, sier Kristian Valstad i Region Nord.  Foto: Per VIkan

FORBEREDER NY START TIL HØSTEN: – Vi begynner nå jobben med å planlegge neste sesong. Vi håper at den kan starte til vanlig tid i september/oktober, sier Kristian Valstad i Region Nord. Foto: Per VIkan

Av

Styret i Region Nord i Håndballforbundet har bestemt at alle håndballseriene i de aldersbestemte klassene annulleres.

DEL

Beslutningen ble gjort like før helga i styremøtet.

– Det er naturlig å følge håndballforbundet, og vi har ikke fått noen negative reaksjoner på vedtaket, sier Kristian Valstad som er seksjonsleder i klubbservice.

Som følge av koronaviruset ble all håndballaktivitet avlyst fra 12. mars.

– I etterkant har administrasjonen i Region Nord jobbet med å finne best mulig løsning på hvordan sesongen skal avsluttes. Dette har vært et utfordrende arbeid, hvor flere alternativer har vært utredet for å få til en mest mulig rettferdig avslutning og plassering av lag til neste sesong, sier han.

Kårer ikke vinnere

– Vi annullerer seriespillet for aldersbestemte klasser, og ingen vinnere kåres i noen av årsklassene J/G 12-18 år, sier Valstad.

Når det gjelder seniorklassene gjelder de overordnede prinsippene som ble vedtatt for seriespillet i REMA 1000-ligaen, 1.divisjon og 2.divisjon.

– De skal gjelde for 3. divisjon og 4. divisjon også. Endelige tabeller gjøres opp etter prinsippet om antall poeng delt på antall kamper. Dette blir gjort som en konsekvens av flere tilfeller hvor det er ulikt antall spilte kamper innenfor hver enkelt serie, sier Valstad som regner med å ha dette klart til påske.

– Vi har tatt kontakt med mange klubber, og vi skal utarbeide tabellene. Det er mange lag som er involvert i opprykk og nedrykk, og når vi har dette klart skal vi informere. Jeg håper det er klart før påske.

Han forteller også at planen er å legge til rette for en ny sesong med start til vanlig tid i september/oktober.

– Vi vet selvsagt ikke hvordan det utvikler seg utover våren og sommeren, men håpet er at vi begynne med blanke ark til høsten. Alle fylkessamlinger og turneringer i vår er også skrinlagt, sier Kristian Valstad.


Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken