Bedre å våkne seint enn å fortsatt gå i søvne

Av

Vefsn kommune er lurt trill rundt og får i praksis særdeles nært ingenting ut av historiens største industriutbygging i kommunen, mener Tor Evensen.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Innledningsvis kan jeg trøste alle mine venner i Medvind – jeg er fortsatt total motstander av utbyggingen av Øyfjellet vindkraftverk! Uansett hvor mange bruer og sølvmynter Vefsn kommune, mot formodning, evner å framforhandle (Eiendomsskatten vil snart forsvinne uansett).

«Bru-debatten» i Vefsn formannskap denne uka er betegnende. Jørn Clausen (Høyre) har så rett – jaggu har han og de fleste politikerne Vefsn sovet tungt i flere semester, ja mange år i denne saken. Noen har for lengst våknet, denne uka sto Clausen opp, men dessverre går flertallet fortsatt i søvne. Selvfølgelig handler dette om penger, enormt mye penger. Og Vefsn kommune er lurt trill rundt og får i praksis særdeles nært ingenting ut av historiens største industriutbygging i kommunen, det er fullstendig galskap! Selvfølgelig skulle både de lokale gründere i Øyfjellet vindpark, utbygger Eolus og eierne Aquila Capital – superkapitalistene i et av verdens største hedgefond, vært presset for masse millioner til vertskommunen mye tidligere i prosessen. Hvorfor skal de få rasere kommunen vår gratis, støttet av lokalpolitikere uten peiling og med hua i handa?

Dersom utbygger ikke ville betale for seg så hadde vi jo sluppet denne skammelige, meningsløse raseringen. Uansett, dette er et ypperlig tidspunkt å presse utbygger, risikoprosjektet i Vesterfjella vakler dramatisk på grunn av flere faktorer. Sannsynligheten for at prosjektet stopper opp og at «noen» taper store penger er nå absolutt betydelig. Flere faktorer truer utbyggingen blant annet, reindriftens påbegynte søksmålsrekke, Stortingets vedtak om ikke (!) utsettelse av tidsfrist for ferdigstilling. Stortingets pålegg om faglig gjennomgang av ALLE konsesjoner og stans ved mangler (avsløringen om skandale utredningen på Øyfjellet er kjent i «vandrehallen»). Men det er rart med det, noen flere knapper og glansbilder kan bli kjærkomment å vise til for søvnige lokalpolitikerne når historien om FORSØKET på overgrep mot Vesterfjella skal skrives.

Tor Evensen, Motvind – Bevar Øyfjellet

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken