Gå til sidens hovedinnhold

«Beboerne på Parken har ikke ressurssterke foreldre som kan kjempe deres sak»

Artikkelen er over 2 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Hva skjer med de eldre?

Norge, ett av verdens beste land å bo i? Det var opplest og vedtatt, men staten ville visst ikke finne seg i det. Derfor begynte de å rasere alle gode statsbedrifter for noen tiår siden. Televerket, Postverket, NSB og alle andre slike bedrifter som tjente inn mange millioner til staten, og som fortsatt gikk bra.

Vefsn kommune, kommunen som skal være et steg foran, ser ut til å ha lært av staten. De vil gjerne bygge ned det som består, og som går bra. Og da begynner de med sykehjemsplassene i kommunen. De svakeste er de enkleste å rokere. Nå skal Vefsn legge ned 36 sykehjemsplasser i kommunen. Hvordan skal dette gå til? De regner med en del «naturlig avgang», er det sagt. Pent sagt. Men har de ikke regnet med en naturlig tilgang?

De burde vite at det allerede er flere som ønsker seg, og trenger, en sykehjemsplass! De som lever enn (som svensken sa det), skal få bo i omsorgsboliger. Da lurer jeg på om de som har lagt fram denne utredningen, og de som har gjort vedtak i saken vet forskjell på sykehjemsplass og omsorgsleilighet?

De som bor på sykehjem trenger pleie og omsorg døgnet rundt. De trenger hjelp til å komme seg opp av senga eller godstolen. Kan de fungere alene i en leilighet? De blir nok vasket, får utlevert mat og medisiner, men hva med resten av timene i døgnet? Og hva hvis man trenger hjelp for å komme seg på do i tide? Kommer det noen som titter innom og har litt tid?

Når du er satt i godstolen og beina er dovnet av og du trenger å strekke deg på senga litt. Eller de som ligger til sengs og lengter etter litt forandring og trenger en liten håndsrekning for å prøve godstolen litt, hvem hjelper da?

Så ta en titt på andre som ikke kan hevde sin rett, jeg tenker da på skolebarna når skoler trues av nedlegging. Barna har ressurssterke foreldre som går i front for å bevare skolestrukturen, gjerne gjennom foreldreutvalg og andre foreldregrupper. Beboerne på parken har ikke ressurssterke foreldre som kan kjempe deres sak. Derfor etterlyser jeg involvering og uttalelser fra pensjonistforeninger, eldreråd og frivillige organisasjoner. Jeg ønsker de hadde tatt opp sykehjemsproblematikken i de rette organer.

Et hjertesukk fra

Bestemor i Parken

Kommentarer til denne saken