Gå til sidens hovedinnhold

Båt har kantret nord for Sleneset. En person funnet, en er savnet

Artikkelen er over 1 år gammel
(Rana Blad)

OPPDATERT 21.02: Nordlandssykehuset bekrefter til NRK Nordland at personen som ble fraktet til Bodø er en mann. Tilstanden er stabil og han er under undersøkelse.

OPPDATERT 20.15: Båten som er hentet opp er gjennomsøkt, og den savnede personen er ikke funnet i den.

OPPDATERT 19.36: NTB melder at den kantrede båten er hentet opp fra havet.

OPPDATERT 18.52: På NRK Nordland sin distriktssending sier Geir Mortensen ved Hovedredningssentralen for Nord-Norge at leteaksjonen foregår mellom Sleneset og Lurøy, og 15-20 båter er med og leter. Det inkluderer ambulansebåt og redningsskøyta. En person er altså fløyet til sykehus i Bodø, tilstanden er ukjent. Båten er funnet kantret, men fortsatt letes det etter en person. Det er tett snødrev og stiv kuling i området, så det er en utfordrende leteaksjon.

OPPDATERT 18.03: En person skal ifølge Hovedredningssentralen være sett i havet, mens søket etter den andre pågår for fullt. Dette melder NRK Nordland. Like etterpå er denne tatt opp i redningshelikopteret og fløyet til sykehus i Bodø.

Redningsselskapet melder på twitter at de har fått melding om at en båt har kantret og redningsskøyta Odd Fellow III har gått fra Træna. Det er to personer om bord i båten.

Hendelsen har skjedd nord for Sleneset.

Flere private fartøy deltar i søket som hovedredningssentralen koordinerer.

Det er vind opp mot 20 meter i sekunder i området.

NRK Nordland melder at et Sea King redningshelikopter er på vei fra Bodø for å delta i søket.

– Vi har fortsatt ikke lokalisert båten, får NRK opplyst fra HRS.

Boreal melder at ferge MF Husøy på strekningen mellom Stokkvågen og Træna har kansellerer alle avganger inntil videre grunnet bistand i redningsaksjon.

Rana No melder at de to personene var i en båt som tilhører Lovundlaks.

Kommentarer til denne saken