DNT - Barnas Turlag, Brurskanken Turlag har søndag arrangert den årlige hundesledeturen på Sjåmoen. Værprognosene var ikke så bra for en tid siden, men vi fikk både nysnø og glimt av solen, så vi kunne ikke drømt om bedre forhold! Flere av barna som var påmeldt var syke, men kommentarene fra de som kom var jevnt over veldig positive, og det så ut til at alle koste seg. Granåsen huskies ved Roy Nicolaisen stilte opp med to hundesleder, hvorav den ene sleden har plass til tre stykker og den andre to. Løypa var halvannen-to kilometer, og hundene sprang velvillig mellom 15-20 runder.

De var slitne på slutten, så han regnet med at det kom til å bli stille i hundegården. Barna som kom var fra 2 år og oppover, og vi hadde også flere voksne kjørere. I tillegg hadde Stine Aasvik med seg valpen Denali Alaska på 16 uker, og hun ble et yndet trekkplaster for alle. Det er fjerde gangen vi i Barnas Turlag arrangerer hundesledetur, og vi har alltid holdt til på sletta noen hundre meter fra parkeringsplassen til hundeløypa.

Der hadde vi bålpanne med kaffe, kakao, pølser og brød. I tillegg hadde vi kjeks, og dropseske som premie til de som leverte inn turbingo. De fleste barna var aktive med turbingoen, og noen fant alle gjenstandene minus skøyter. Neste arrangement Barnas Turlag skal ha er aking i Trollvar Naturpark lørdag 14. mars. Der er det tre akebakker som gir en høy puls og kiling i magen, og det er også fint å gå på ski der. Blir det rikelig med snø og godt vær satser vi på at vi får lagd softis i snøen. Ellers blir det salg av kaffe, kakao, vafler med mer.

Turledere: Elisabeth Tverå, Ann-Karin Aas og Linda Kjeldsen.

Tekst innsendt av Elisabeth Tverå.