Foreldre bekymret over alkoholbruk i julen

Oslo, Norway 20151204.
Kollegaer på julebord. Spiser tradisjonell norsk julemat. Juletallerken og pinnekjøtt. Drikker rødvin. Menn og kvinner skåler
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
NB! MODELLKLARERT

Oslo, Norway 20151204. Kollegaer på julebord. Spiser tradisjonell norsk julemat. Juletallerken og pinnekjøtt. Drikker rødvin. Menn og kvinner skåler Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix NB! MODELLKLARERT Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

To av fem foreldre er bekymret for at det drikkes for mye med barn til stede i julen, viser en fersk undersøkelse alkovettorganisasjonen Av-og-til har fått gjennomført.

Det er særlig mødre som er bekymret og mener alkoholen sitter for løst i julen, viser undersøkelsen som er gjennomført av Respons Analyse for Av-og-til.

– Vi i Av-og-til får jevnlig tilbakemeldinger fra foreldre som sier at de er bekymret for andre barn. De ser gjerne noen som sliter og er usikre på hva de skal gjøre. Undersøkelsen forteller meg at mange opplever at alkohol tar en altfor stor plass i julefeiringen, sier leder Kari Randen i Av-og-til.

En av fem foreldre oppgir at de har opplevd at familiemedlemmer har drukket seg beruset sammen med barn i julen.

Randen mener drikking kan være en kime til konflikt, og at til og med innad i familier kan man ha ganske ulike oppfatninger av hvor grensen går for hva som er greit og ikke greit sammen med barn.

– Vi sier ikke at alle skal korke flaska, men oppfordrer voksne til å reflektere over hvor mye de drikker, sier hun.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken