Bædi & Børdi skal vise veien

VISE VEI: – Bædi og Børdi skal være et hjelpemiddel for reiselivsnæringen og skal gjøre Norge mer attraktivt som reisemål for familier. Så det blir også et hjelpemiddel for familiene og skal gi barna mulighet til å være med å bestemme reiseruten for ferien, forteller Aleksander Leines Nordaas.

VISE VEI: – Bædi og Børdi skal være et hjelpemiddel for reiselivsnæringen og skal gjøre Norge mer attraktivt som reisemål for familier. Så det blir også et hjelpemiddel for familiene og skal gi barna mulighet til å være med å bestemme reiseruten for ferien, forteller Aleksander Leines Nordaas.

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

To splitter nye figurer skal vise vei i Norge, og skape arbeidsplasser lokalt.

DEL

– Dette er resultatet mellom to mosjøværinger i Bodø, forteller Aleksander Leines Nordaas.
Under konferansen «Koffør Nordland» møtte han nemlig Linda Skipnes Strand fra Mosjøen. Hun jobber som markedsansvarlig for Musikkfestuka i Bodø.
– Vi kom i prat om diverse saker og så ballet det på seg helt til dette prosjektet kom ut av det hele.

Veivisere

Og det som kom ut av samtalen i Boder er intet mindre enn ideen til «familiens reiseguide i Norge». Og denne reiseguiden skal alle kunne laste ned til sin telefon som en app.
Det er figurene Bædi og Børdi som skal lose barn og familiene deres rundt om til spennende plasser i landet vårt.
– Karakterene kommer fra en ide jeg hadde til en barnebok, men som jeg tror passer bedre inn i dette konseptet. Bædi er en oppblåst sau, han er så til de grader oppblåst at han kan fly. Børdi er en fugl som ikke kan fly, men som med hjelp fra Bædi likevel kommer seg opp i luften og på tur, forteller Leines Nordaas.
Bædi og Børdi reiser land og strand rundt og besøker mange steder og attraksjoner.
– Og tanken er at de skal havne på attraksjoner som ikke nødvendigvis er et badeland eller en fornøyelsespark, forteller Leines Nordaas.

Kulturbærere

Målet er at de to figurene i appen skal bli kulturformidlere, kanskje først og fremst til de unge.
– Vi håper at Børdi og Bædi skal gjøre barn mer interessert i norsk kultur og historie og gi dem følelsen av at de har en egen kulturarv. Alt internasjonaliseres, håndverk og tradisjoner går tapt. Vi har uendelig mye å ta tak i.
Leines Nordaas understreker at dette ikke er et soloprosjekt fra hans side. Det er heller ikke bare Linda Skipnes Strand som er med på det nye prosjektet.
– Jeg har lenge leita etter en unnskyldning for å samarbeide med Helen Halten Amundsen. Hun har et eksepsjonelt uttrykk hvor deler klippes ut av papp, papir og annet materiale. Alt er klippet ut og håndlaget før det digitaliseres, forteller Leines Nordaas.
Sammen jobber de tre nå med å utvikle prosjektet og produktet.
– Målet er jo at dette skal føre til en bedrift med flere ansatte. Og den skal ligge i Mosjøen, sier Leines Nordaas.
Like før jul ble det kjent at prosjektet ble tilgodesett med 300.000 kroner fra Kulturnæringsfondet til Sparebank1 Nord-Norge. De har også fått 600.000 kroner fra Innovasjon Norge og det Leines Nordaas betegner som en startpakke fra Mosjøen og Omegn Næringsselskap.
Innovasjon Norge støtter normalt sett ikke utvikling av apper, men Linda Rødsand hos Innovasjon Norge sier at dette er mer en bare utvikling av en app.
– Vi uttaler oss ikke om enkeltprosjekter, men når det gjelder apper må det være et forretningsmessig konsept bak. I dette tilfellet er appen en del av et større prosjekt som skal skape varige arbeidsplasser og får derfor støtte, sier hun.

Kommentarer til denne saken