Sterk passasjerøkning på Bodø lufthavn

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Avinor opplevde en betydelig øking i innenrikstrafikken på sine lufthavner i september. På ett år har trafikken økt med 4,2 prosent.

– Den sterke økningen i passasjertallene innenriks henger sammen med en bedring i norsk økonomi etter sommeren. Det er større optimisme både blant bedrifter og privatpersoner, sier direktør for trafikkutvikling i Avinor, Jasper Spruit.

Den største passasjerøkningen kom i Nord-Norge, der Bodø lufthavn økte sine trafikktall med 7,3 prosent sammenlignet med september 2015.

I Tromsø var trafikkøkningen på 5,4 prosent, mens Oslo lufthavn hadde en økning på 3,9 prosent. Fredag 23. september var den nest travleste dagen noensinne på Oslo lufthavn, med 94.631 passasjerer.

Utenlandstrafikken gikk ned 0,8 prosent. Det skyldes ifølge Avinor kapasitetskutt i Stavanger og Haugesund. Offshoretrafikken falt med hele 18,8 prosent fra september i fjor til september i år.

Helgeland

Passasjertallene for september viser at antall reisende som brukte Røssvoll som flyplass forrige måned er 10.182. Det er en økning på 1,5 prosent sammenlignet med september 2015.

Brønnøysund hadde 8.326 passasjerer og det er en økning på 6,9 prosent.

Sandnessjøen lufthavn Stokka kan skilte med 7.395 passasjerer, en økning på 9,0 prosent, skriver Rana Blad.

Mosjøen lufthavn Kjærstad hadde 5.181 passasjerer og er den eneste flyplassen på Helgeland som opplever en nedgang sammenlignet med september 2015. Nedgangen var på 0.5 prosent.

Ser man på året som helhet har Røssvoll størst økning. Til nå har 82.383 passasjerer brukt Røssvoll som flyplass, en økning på 8,9 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Tallene for Brønnøysund er 70.508, en økning på 2,9 prosent.

Sandnessjøen har 56.726 som er likt med fjoråret og Mosjøen hadde 43.632, en økning på 2,8 prosent.

Innlandstrafikken ved Avinors lufthavner økte med 4,2 prosent og utland ble redusert marginalt med 0,8 prosent. Totalt utgjør dette en økning på 2 prosent sammenlignet med september i fjor.

Sterk økning innenriks
- Den sterke økningen i passasjertallene innenriks henger sammen med en bedring i norsk økonomi etter sommeren. Det er større optimisme både blant bedrifter og privatpersoner, sier direktør for trafikkutvikling i Avinor, Jasper Spruit.

Nedgangen i utlandstrafikk skyldes spesielt kapasitetskutt i Stavanger og Haugesund.

Offshoretrafikken fortsetter å falle kraftig, med 18,8 prosent nedgang i september.

Artikkeltags